Öldürüldü, gömülüp, üzerine beton döküldü

Adana'da kuaför olarak çalışan Oğuzhan Ekinci 2006 yılında ortadan kayboldu. Annesinin 1 yıl sonra kayıp başvurusu yaptığı Ekinci'nin korkunç bir cinayete kurban gittiği tam 10 yıl sonra ortaya çıktı. Öldürülüp, gömüldükten sonra üzerine beton döküldüğü belirlenen Ekinci'nin kemiklerinde korkunç işkenceye dair izler tespit edildi. Sevdiği kızın ailesi tarafından öldürüldüğü belirlenen Ekinci'nin katil zanlılarından Haluk K. dava sonuçlandıktan 5 yıl sonra yakalanarak cezaevine gönderildi.

Korkunç olay bundan tam 15 yıl önce Adana'da yaşandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2006 yılında ortadan kaybolan Oğuzhan Ekinci’nin (29), zaman aşımına uğramak üzere olan dosyasını yaklaşık 2016 yılında raftan indirerek incelemeye aldı.

Ekinci’nin ortadan kaybolmasının ardından Adana’dan ayrılan annesi Fatma Ekinci’nin, bir yıl sonra oğlu hakkında kayıp başvurusunda bulunduğunu gören polisin dikkatini, Oğuzhan Ekinci'nin 10 yıldır hiçbir resmi işlem yapmaması çekti. 

Kurulan özel ekip Antalya’ya giderek anne Fatma Ekinci ile görüştü. Yeniden ifadesi alınan anne, oğlunun, kuaförlük yaptığı dönemde bugün 27 yaşında olan G.Y. ile ilişkisi bulunduğunu söyledi. Anne Ekinci oğlunun, genç kızın ailesi tarafından öldürülmüş olabileceğini ileri sürdü.

Özel ekip bu kez G.Y. ile görüşmek istedi. Ancak genç kız da ortada yoktu. 

Üniversite öğrencisi G.Y. ile Oğuzhan Ekinci’nin 10 yıl boyunca resmi kurumlarda hiçbir işlem yapmadıkları belirlendi. İki gencin cinayete kurban gittiğini düşünen özel ekip soruşturmayı bu yönde genişleterek, G.Y.'nin ailesini incelemeye aldı. Soruşturmayı Diyarbakırlı Yüksel ailesinin üzerine yoğunlaştıran özel ekip, elde ettiği deliller sonucu genç kızın ağabeyleri Muhammet Ali, Bülent Yüksel ile akrabaları ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Cezaevinde olan kızın ağabeyi Cengiz Yüksel’in de şüpheli olarak ifadesine başvuruldu.

4 GÜN İŞGENCE EDİP ÖLDÜRDÜLER

İfadelerde, annesine ait kuaförde çalışırken, müşteri olarak gelen G.Y. ile tanışıp sevgili olan Oğuzhan Ekinci'nin genç kızı ailesinden istediği, ancak Yüksel ailesi tarafından ölümle tehdit edildiği tespit edildi.

Bunun üzerine bir süre görüşmeyi kesen çiftin, yeniden birlikte olmaya başlaması üzerine genç kızın ağabeylerinin devreye girdiği ve 14 Temmuz 2006’da "konuşalım" diye çağırdıkları Ekinci’yi kaçırdıkları Sinanpaşa Mahallesi’nde bulunan bir evde 4 gün süresince işkence yaptıkları anlaşıldı.

ÜZERİNİ BETONLA KAPATTILAR

Ekinci’nin, G.Y.’den ayrılmayı kabul etmemesi üzerine genç kızın ağabeyleri ve arkadaşları tarafından boğularak öldürüldüğü, cesedinin de kilime sarılarak Mersin’in Silifke ilçesindeki bir tepeye götürülerek gömüldüğü tespit edildi. Kızkalesi bölgesinde gömülüp, üzerinede vahşi hayvanlar cesedi çıkarmasın diye üzerine beton döküldüğü belirlendi. Cesedin gömüldüğü yeri kazan polis, çıkarılan insan kemiklerini Adana Adli Tıp Birimi’ne gönderdi. Burada yapılan incelemede kemiklerin Oğuzhan Ekinci’ye ait olduğu saptandı.

Öldürüldü, gömülüp, üzerine beton döküldü

KORKUNÇ GERÇEK MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI

Mahkemeye sevk edilen Cengiz Yüksel, eşi Emine Yüksel ve kardeşleri Muhammet Ali ve Bülent Yüksel, Oğuzhan Ekinci'yi öldürdükleri iddiasını reddetti. Ekinci’yi konuşmak için çağırdıklarını, birkaç kez dövdükten sonra bıraktıklarını ileri süren Yüksek kardeşler, kız kardeşleri G.Y.’nin ise hayatta olduğunu ve bir sonraki duruşmaya geleceğini belirttiler.

Olayla ilgili şüphelilerden bazıları ise cinayeti itiraf etti.

bunun üzerine mahkeme genç kızın ağabeyleri Cengiz, Muhammet Ali ve Bülent Yüksel ile 7 arkadaşını tutukladı. Zanlılardan 6'sı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Hayatta olduğu belirtilen G.Y., ise katıldığı duruşmadaki ifadesinde ağabeylerinin otoriter olduklarını, Ekinci’nin de taciz mesajlarına dayanamayıp, başına tabancayla ateş edip intihar girişiminde bulunduğunu ve bu nedenle de engelli kaldığını ileri sürdü.

Yargılama sonucunda zanlıların birçoğuna ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu kişilerden biri de daha önce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Haluk K. idi. Haluk K. Adana İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından tam 5 yıl sonra yakalandı. Hakkındaki karar gıyabiden vicahiye çevrilen Haluk K. cezaevine gönderildi. 

Öldürüldü, gömülüp, üzerine beton döküldü ile ilgili etiketler Adana cinayet Antalya polis
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.