Öldürdüğü eşini cenin gibi paketleyip çöpe atmıştı

Diyarbakır'da yasak aş yaşayan Hacire Ürkek, kocası evde yokken sevgilisi Veysi Önalan'ı eve çağırdı. Ancak Ürkek , Önalan ile birlikteyken eve eşi geldi. Bunun üzerine sevgilisi ile birlikte kocasını öldüren Hacire Ürkek, cesedi cenin pozisyonuna getirip, paketledikten sonra çöp diye kapının önüne bıraktı. Kutudan kan sızması üzerine korkunç cinayet ortaya çıktı. Özel ekibin çözdüğü cinayetle ilgili tutuklanan Ürkek ve Önalan yargılama sonucunda müebbet hapse çarptırıldı.

Korkunç olay, 13 Ocak 2019'da Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesine bağlı Peyas Mahallesi'ndeki bir apartmanın 4'üncü katındaki dairede yaşandı.

Hacire Ürkek (57) , iddiaya göre eşi Recep Ürkek'in kahvehaneye gittiği sırada yasak aşk yaşadığı Veysi Önalan'ı (59), eve çağırdı.

Ancak bir süre sonra cep telefonunun şarjı biten Recep Ürkek eve geldi. Ürkek, oturma odasında sigara paketi görmesi üzerine eşi Hacire Ürkek'e evde kimin olduğunu sordu. Eşi çelişkili cevaplar verince Recep Ürkek, evde arama yapmaya başladı. Bu sırada Veysi Önalan'ı gördü. İkili arasında çıkan sözlü tartışma kısa sürede yumruk yumruğa kavgaya dönüştü. Hacire Ürkek, kavga sırasında yaşak aşkı Veysi Önalan'a destek verip, eşi Recep Ürkek'i bıçaklayıp öldürdü.

Cineyetin ardından ikili Recep Ürkek'in cansız bedenini cenin pozisyonunda bir karton kutuya koyup, kapının önüne çıkardı. Ancak Önalan'nın yaralı olması nedeniyle kutuyu taşıyamayan ikili onu kapının önünde bırakıp kaçtı. Apartman sakinlerinden birinin karton kutudan kan sızdığını fark etmesi üzerine durumu polise bildirdi. Apartmana gelen polis ekipleri, karton kutuyu açtıklarında Recep Ürkek'in cansız bedeni ile karşılaştı.

ÖZEL EKİP CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Şüphelilerin bulunması için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nce özel ekip kuruldu. Apartman çevresi ve kaçış güzergahlarındaki yüzlerce güvenlik kamerası ile mobese görüntüsünü tarayan özel ekip, olaydan sonra Recep Ürkek'in eşi Hacire Ürkek'i bir akrabasının evinde buldu. Yaralı Önalan ise gittiği bir hastanede gasbedildiğini belirtip, çelişkili ifadeleri vermesi üzerine hastane polisinin şüphelendiğini fark edince tedavi olmadan hastaneden kaçmak isterken, yakalandı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Ürkek ve Önalan çıkartıldıkları mahkemede tutukladı.

'EŞİMİ ÇÖP DİYE BİNANIN İÇİNE SÜRÜKLEDİM'

Hacire Ürkek ve Veysi Önalan'ın karar duruşmasına Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmada olay gününe ilişkin ifade veren Hacire Ürkek, cinayetin tüm ayrıntılarını anlattı. Eşi Recep Ürkek'in eve geldiğinde sigara kokusundan şüphelenip evde arama yaptığı sırada Veysi Önalan'ı gördüğünü ve bunun üzerine kavga çıktığını söyleyen Hacire Ürkek, "Olay günü kahvaltı ettikten sonra eşim kahveye gideceğini söyledi. Veysi arayıp kocamın evde olup olmadığını sordu. Ben de gelmesini istedim. Mutfakta otururken Veysi sigara yaktı. 10 dakika sonra kocam kapıyı anahtarla açmaya çalıştı. Arkadan kilitlediğim için açamayınca zili çaldı. Veysi banyoya saklandı. Kocam içeri girince sigara kokusunu alınca 'Evde biri mi var. Kim sigara içti' dedi. 'Ben içtim' deyince 'Sen kullanmıyorsun doğru söyle' dedi ve odaları aramadı. Veysi'yi görünce mutfaktaki bıçağı karnına sapladı. Boğuşurken Veysi bıçağı eşime vurdu. Eşim ölünce Veysi'ye pansuman yaptım. O gece kız kardeşime gittim. Ertesi akşam eve geldiğimde eşim banyoda kaskatı yatıyordu. O gece uyudum, sabah olunca tekrar kız kardeşime gittim. Çay içtikten sonra siyah çöp poşeti ve koli aldım. Eşimi ayak ve baş kısmından poşetleyip bantla koliledikten sonra çöp diye binanın içine sürükledim. Banyodaki kan lekelerini temizleyip kardeşimin evine gittim" dedi. 

'HACİRE ELİNDEKİ BIÇAĞI KOCASININ BOYNUNA SAPLADI"

Duruşmada ifade veren Veysi Önalan ise Hacire Ürkek ile 10 yıla aşkın süredir  ilişkileri olduğunu belirterek, "Hacire ile ailecek görüştüğümüz için yakınlaştık. 10 yıllık ilişkimiz var. O gün Hacire'nin beni arayacağını biliyordum. 3 günde bir görüşürdük. Dayanamayıp ben aradığımda, 'Recep evde yok, gel' dedi. Mutfağa geçince sigara yaktım. Kapı çalınca banyoya saklandım. Karısına, 'Sen birini mi saklıyorsun' dedi. Fırsat bulup kaçmak istiyordum, ancak beni bulunca boğuştuk. Bıçağı bana vurunca bende onun karnına vurdum. Hacire elindeki bıçağı kocasının boynuna saplayınca adam yığıldı. Hacire üzerimi soydu, vücudumu yıkadıktan sonra elektrikli sobayı açıp üzerimi örttü. Kan kaybettiğim ve korktuğum için 6 saat sobanın önünde baygın kaldım. Hacire sürekli gelip nasıl olduğumu kontrol ediyor, bir yandan da benim kanlı elbiselerimi yıkayıp ütülüyordu. Gece eve gidince eşime ve çocuklarıma gaspa uğradığımı söyledim. Ailemin iknasıyla hastaneye yatırıldım" diye konuştu.

CESEDİ EVDE İKİ GÜN BIRAKMIŞLAR

Sanıkların son ifadelerinin ardından mahkeme heyeti kararını açıkladı. Kararda, sanık Veysi Önalan ve sevgilisi Hacire Ürkek'in, Recep Ürkek'i birlikte öldürdükleri kanaatine varıldığı belirtildi. Hacire'nin cinayetten sonra eşinin cesedinden kurtulabilmek için onu cenin pozisyonu alacak şekilde poşetleyip koliledikten sonra binadaki asansörün önüne bırakıp evdeki kan lekeleri ve elbiseleri yıkadığı için suç delillerini gizlediğini kaydedildi. Eşinin korunan yaşam hakkını ihlal eden Hacire'nin olaydan sonra soğukkanlılıkla polise ve 112'ye haber vermeden cesedi evde iki gün bırakıp ardından kolileyip çöp diye attığı için hakkında takdiri indirim uygulanmasına da yer olmadığına yer verilen kararda, sanık 'Eşi kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

VEYSİ ÖNALAN HAKKINDA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Mahkemede, Veysi Önalan'ın ise cinayet sonrası evde 6 saat boyunca dinlenip kanlı elbiselerinin kurumasını beklediği, hiçbir pişmanlık göstermeden cesedi olduğu yerde bırakıp kendi evine gidip, çocuklarına gasp edildiğini söyleyerek yalan beyanla yaralanmasını haklı göstermeye çalıştığını kaydedildi. Mahkeme, Hacire'nin hayattaki en yakını olan eşini ahlaken kabul edilemeyecek şekilde aldatıp Veysi'yi müşterek konuta almasıyla Recep'in duygu dünyasını derinden etkilediğini vurgulandı. Mahkeme, 27 yıl evlilik hayatı süren, orta yaşlı ve çocukları olmayan Recep'in hayattaki en yakını eşi Hacire'nin eve başka erkeği almasının oluşturduğu duygu durumunda eşinden şüphelenip odaları ararken Veysi ile karşılaşıp boğuştukları için sanık Veysi hakkında haksız tahrik indirimi uygulanamayacağına karar verdi. Mahkeme bu kararların ardından Veysi Önalan'ı da müebbet hapisle cezalandırdı.

Öldürdüğü eşini cenin gibi paketleyip çöpe atmıştı ile ilgili etiketler Diyarbakır Hacire Ürkek Recep Ürkek Veysi Önalan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.