Olayların tam göbeğindeydi!

ABD'de gözaltına alınırken polis şiddeti sonucu ölen George Floyd'un kaybının ardından başlayan olaylar aralıksız sürerken, protestoların göbeğinde gizemli bir Beşiktaşlı dikkat çekti. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraftaki Beşiktaş formalı eylemci merak konusu oldu.

46 yaşındaki George Floyd, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması sonucunda dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede ölmesi ABD'de şiddetli protestolara neden oldu. 

Floyd'un ölümüne sebep olan polis meslekten atılıp, tutuklansa da göstericelerin öftesi dinecek gibi görünmüyor. 

Protestolar başkent Washington'a da yayılmış durumda. 

Olayların tam göbeğindeydi!

BEŞİKTAŞ FORMALI GÖSTERİCİ FENOMEN OLDU

Polisin silah kullandığı, birçok iş yerinin yağmalandığı, büyük olayların yaşandığı gösterilerde çekilen bir fotoğraf sosyal medyada Türk kullanıcıların büyük ilgisini çekti.

Kırmızı maske takan bir kişinin üzerinde Beşiktaş forması vardı. Polisin ırkçı tutumuna karşı yapılan gösterilerin tam göbeğinde yer alan bu Beşiktaş taraftarı Türkiye'de merak konusu oldu. Koronavirüs dolayısıyla maske takan ve üzerine Beşiktaş Spor Kulübü'nün eski sezon formalarından biri olan şahıs kısa sürede sosyal medyada fenomen oldu.

Olayların tam göbeğindeydi! - Resim : 2

BEŞİKTAŞ DA IRKÇI CİNAYETE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Bilindiği gibi Beşiktaş Kulübü, ABD'nin Minneapolis kentinde polis tarafından gözaltına alınırken öldürülen George Floyd için sosyal medya hesabından paylaşımda bulunmuştu. Floyd'un fotoğrafını paylaşan siyah-beyazlılar, Floyd'un göz göre göre ölümüne yol açan ırkçı yaklaşıma tepki göstermişti.

BJK, İngilizce Twitter hesabından George Floyd'un fotoğrafını paylaşarak, "Irkçılık, cahiller için bir sığınaktır. Ayrıştırmayı ve yok etmeyi amaçlar. Özgürlüğün düşmanıdır. Mücadele edilmeli ve kökü kazınmalıdır" ifadelerini kullanmıştı.

Olayların tam göbeğindeydi! ile ilgili etiketler ABD Beşiktaş Irkçılık George Floyd beşiktaşlı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.