Olay TV'nin kapatılacağı resmen duyuruldu!

Medya dünyasında bir haftadır konuşulan 'Olay TV kapanacak mı' tartışmasına kanalın genel yayın yönetmeni, gazeteci Süleyman Sarılar noktayı koydu. Sarılar, arkasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun olduğu belirtilen ve kısa süre önce yayın hayatına başlayan Olay TV'nin kapatılma haberini resmen ilan etti. Sarılar'ın açıklamasında bahsettiği esrarengiz isim Hüseyin Köksal'ın kim olduğunu ise dün SuperHaber kamuoyu ile paylaşmıştı. İşte Olay TV olayında son gelişmeler...

Olay TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Sarılar SuperHaber'i doğruladı ve Olay TV'nin kapanacağını resmen açıkladı.

Süleyman Sarılar, Cavit Çağlar ile Hüseyin Köksal ortaklığının sona erdiğini Olay TV ekranlarında duyurdu ve olay TV'nin kapanacağını duyurdu.

Sarılar şu ifadeleri kullandı:

"Olay TV'nin bütün yayın hakları lisansı Cavit Çağlar'da, yüzde yüz hissesi onun ancak Hüseyin Köksal, buraya yeniden yayın hayatına başlaması için bir sermaye koydu ve birlikte yola çıktılar. Bu kanalı hayata geçirmek için aslında çok iyi niyetle, gerçekten de Türkiye'nin bu kutuplaşmış ortamında birazcık herkese eşit mesafeli bir yayın için biraraya geldiler. Dolayısıyla bu yayın aslında şirketin tamamı, Olay TV'nin hisseleri ve lisansı Cavit Çağlar'a ait. Şimdi bu ortaklık bitiyor, Hüseyin Bey Cavit Çağlar ila ortaklığını sonlandırma kararı aldı.

Neden? Çünkü bu yayıncılığı çok fazla sürdüremeyeceğimizi anladık. Cavit bey, 'Bana iktidardan çok büyük baskı var' dedi, 'Çok ağır baskı altındayım devam edemeyeceğim' dedi kendisi."

Peki kim bu Hüseyin Köksal?

Kağıt üzerinde Olay TV'nin isim hakları Cavit Çağlar'da görünmesine karşın, medya kulislerine, yeni projenin perde arkasındaki mimarının İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olduğu bilgisi sızdı. Bu yöndeki haberleri İmamoğlu hiçbir zaman yalanlamadı.

Kanal iddialı transferler yaptı. 30 Kasım'da yayın hayatına başladı. Hatta HDP Grup toplantısını bile yayınladı. Bu editoryal tercih çok tartışıldı.

İMAMOĞLU - KÖKSAL İLİŞKİSİ

Kanalın arkasında projeye sermayesi ile destek veren isim ise Trabzonlu iş adamı, Hüseyin Köksal idi.

İddialara göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yakın dostu olan Köksal’a ait Advercity şirketine İstanbul'daki outdoor reklam işlerini vererek Cavit Çağlar’a ait televizyonu finansal açıdan kontrol etmesini istedi.

Hüseyin Köksal, muhalif ve HDP yanlısı bir ekip kurup Ekrem İmamoğlu lehine yayın yapacak bir editoryal akıl ortaya koyunca, Cavit Çağlar “Bu beni sıkıntıya sokar, ben iş adamıyım. Ve Ben merkez sağın yüzüyüm.” diyerek itiraz etti.

Çağlar devreye girdi, uzun süre Kanal 7'nin Dış Haberler Müdürü olarak görev yapan Taha Dağlı'yı ofisine davet ederek, kanala transfer etmek amacıyla transfer ücreti dahi önerdi.

İmamoğlu, Hüseyin Köksal vasıtası ile kendi lehine yayınlar isterken Cavit Çağlar, "Ben Erdoğan karşıtı ve HDP çizgisinde olamam, ben hükümete yakın bir iş adamıyım" diyerek Taha Dağlı’dan yeni bir ekip oluşturmasını istedi.

Taha Dağlı ise bu gelişme üzerine Cavit Çağlar'ı kanalın Ankara temsilciliği için Yusuf Alabarda gibi merkez sağ isimler ile görüştürdü. Fakat ortağı Hüseyin Köksal bu isimleri İmamoğlu’na kabul ettiremeyince Cavit Çaglar ile Hüseyin Köksal arasında ipler koptu.

İki isim daha sonra, SuperHaber'in duyurduğu ılımlı yöneticiler üzerinde anlaşamayınca yollarını ayırdı.

Olay TV'nin kapatılacağı resmen duyuruldu! ile ilgili etiketler Cavit Çağlar olay tv Hüseyin Köksal kapanma

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.