Olağandışı büyüklükteki meteor atmosfere girdi!

Norveç’in başkenti Oslo yakınlarında, "olağandışı büyüklükte bir meteor" düştü. Geceyi gündüze çeviren meteorun düşüşü kameralara yansırken, çok sayıda acil durum çağrısı yapıldı.

Norveç’in başkenti Oslo semalarında "olağandışı büyüklükte bir meteor" atmosfere girdi ve geceyi gündüze çevirdi. Bir ormana düştüğü tahmin edilen meteoru aramak için uzmanlardan oluşan bir ekip bölgeye gönderildi.

Meteor nedeni ile çok sayıda acil durum çağrısı alındığı ancak herhangi bir yaralanma veya hasar bildirilmediği belirtildi.

Norveç Meteor Ağı, meteorun yerel saatle 01.00 civarında gökyüzünden belirdiğini ve en az beş saniye görünür olduğunu açıkladı. Ağ, meteorun yaklaşık hızının saniyede 16.3 kilometre olduğunu ve güney İskandinavya'nın büyük kısmından görülebildiğini ifade etti.

İlk araştırmalar, meteorun Oslo'nun yaklaşık 60 kilometre batısındaki Finnemarka adlı ormanlık bir alana düşmüş olabileceğini gösterirken, meteorun ağırlığının en az 10 kilogram olduğu düşünülüyor.

Olağandışı büyüklükteki meteor atmosfere girdi! ile ilgili etiketler Norveç meteor oslo

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.