Okyanusun ortasında dehşet anları!

Bahamalar’dan New York’a gitmekte olan Norveç kruz gemisi, Atlantik Okyanusu’nda fırtınaya yakalandı. Büyük paniğe kapılan yolcular yaşadıkları dehşet anlarını görüntüledi.

ABD’nin özellikle doğu yakasını etkisi altına alan ‘Bomb Cyclone’ fırtınasına yakalanan Norveç kruz gemisindeki yolcular dehşeti yaşadı. Şiddetli fırtınanın gemiyi sarsması sonucu paniğe kapılan binlerce yolcu, görevlilerin yönlendirmelerini takip etti.

146 bin ton ağırlığındaki Norveş Kruz Gemisi Hatları’na ait ‘Breakaway’ adlı gemi, açık denizde dev dalgalarla ve sert rüzgarlarla mücadele etti.

5a576c6367b0a926b4820182_1

Gemideki binlerce yolcu sarsıntı üzerine panikledi, birçoğu uykularından uyandı. Bazı yolcularsa, yaşadıkları ‘macerayı’ fırsat bilip o anları telefon kameralarıyla kayıt altına aldı. Yetkililer, koridorlara dolan suyu tahliye etmekte zorlandı.

5a576d3f67b0a926b482018d_1

ABD basınına konuşan yolculardan bazıları, o anların “hayatlarının en kötü anı” olduğunu aktardı. Bir yolcu ise “Okyanusun ortasında, gemiye sular dolmaya başladığı anda, bunun pek de iyi biteceğini sanmıyorsunuz” şeklinde konuştu. Yolculardan biri de, “o anları hiç unutmayacağını, bir daha asla gemi yolculuğu yapmayacağını” kaydetti.

5a576c8467b0a926b4820188_1

ABD’nin son zamanlarda yaşadığı en şiddetli fırtınalardan olan Bomb Cyclone, beraberinde kar, buz, su baskını ve güçlü rüzgarlar getirdi. Fırtına bombası olarak bilinen bu tip doğa olayları, fırtınanın ortasındaki atmosfer basıncı 24 saat içerisinde en az 24 milibar oranına düşünce, yoğunluğunda hızlı bir artış yaşayarak meydana geliyorlar. (Basınç azaldıkça, fırtına daha da kuvvetleniyor.)

Okyanusun ortasında dehşet anları! ile ilgili etiketler ABD Fırtına Gemi okyanus bomb cyclone
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.