Okulun Whatsapp grubunda büyük terbiyesizlik: Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etti!

Konya'da Sarayönü ilçesinde bulunan bir okulun Whatsapp grubunda 23 Nisan Bayramı'nda tarih öğretmeninin günün anlam ve önemine binaen paylaştığı Atatürk temalı videoya Fatih G. isimli veli büyük tepki göstererek Atatürk'e hakaretler savurdu. Mustafa Kemal Atatürk'e "Ke mal" ifadesini kullanarak "Putun tarihini bırakın artık" diyerek hakaret eden veli büyük tepki çekti.

Konya'da Sarayönü ilçesinde Şehit Ramazan Akyürek Lisesi'nin Whatsapp grubunda tarih öğretmeni 23 Nisan günü Atatürk temalı bir video paylaştı. 

Pandemi dolayısıyla bu yıl evlerde kutlanılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemini öğrencilerine anlatmak için whatapp üzerinden paylaşılan videoya Fatih G. isimli bir veli büyük tepki göstererek ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu.

"KE MAL ATANI EVİNDE KUTLA"

Okulun Whatsapp grubunda bulunan velilerin iddialarına göre tarih öğretmeni TBMM'nin açılışı videosunu paylaştıktan sonra Fatih G. "Kutlayacaksanız evde kutlayın. Çocukların beyninin yıkandığı yeter artık. Çok seviyorsan ke mal atanı evinde çocuklarınla kutla hanfendi, milleti ke mal putla rahatsız etmeyin artık." dedi.

"Milleti Ke mal putla rahatsız etmeyin" gibi skandal ifadelerin yer aldığı mesajlar sonrası diğer velilerden Fatih G.'ye tepkiler geldi.

Okulun Whatsapp grubunda büyük terbiyesizlik: Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etti!

"SATIN ALINAN PUTUN TARİHİNİ BIRAKIN ARTIK"

İddiaya göre "Bu üsluba hiç gerek yok" diyerek hadsiz veliyi uyarmaya çalışan diğer velilere karşın Fatih G. "Madem tarih hocası o zaman zahmet edip bi araştırsın bakalım arka plan bu muymuş. Darbecilerin uydurduğu bir bayram. Milli egemenlik ile çocuk ne alaka. Üslubu da biliriz saygıyı da çok şükür. Yeter ki haketsin harşımdaki, yalan yazan satın alınan putun tarihini bırkın artık." şekilde ifadeler kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Atatürk'e 'Ke mal' diye hitap ederek hakaretlerde bulunan 41 yaşındaki velinin hakaret mesajları paylaşılınca olayla ilgili harekete geçildi ve valiliğin talimatıyla Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'Atatürk aleyhine işlenen suçlar' kapsamında soruşturma başlatıldı.  Dün akşam gözaltına alınan Fatih G. bugün sevk edildiği mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması beklenen Fatih G. hakkındaki adli soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

BAŞSAVCI'DAN AÇIKLAMA

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, yaptığı yazılı açıklamada, basın yayın kuruluşlarında yer alan "Okulun öğrenci grubunda Mustafa Kemal'e çirkin saldırı" haberine konu olan olayla ilgili şüpheli F.G. hakkında Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Zanlıya yönelik "5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar" kapsamında soruşturma başlatıldığını, Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile şüphelinin Sarayönü İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındığını belirten Solmaz, zanlının adli işlemleri sonrasında mevcutlu olarak Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceğini, Sarayönü

Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bildirdi.

 

Okulun Whatsapp grubunda büyük terbiyesizlik: Atatürk'e ağza alınmayacak hakaretler etti! ile ilgili etiketler Atatürk hakaret Mustafa Kemal Atatürk WhatsApp Kemal Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.