Okullarda yüz yüze sınav iptal mi? Sınavlar online mı yapılacak?

Okullarda sınav olacak mı? Yüz yüze sınavlar iptal mi, ertelendi mi? Okulların 31 Aralık 2020 tarihine kadar tatil ilan edilmesi sonrasında yazılıların ve olacağı veliler ve öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen kabine toplantısı akabinde koronavirüs tedbirleri kapsamında 31 Aralık 2020 tarihine kadar okulların tatil ilan edilmesi öğrenci ve velilerin kafasının karışmasına neden oldu. Peki, okullarda yazılı sınavlar ne zaman yapılacak, sınavlar online mı olacak? Detaylar haberimizde…

Milyonlarca öğrenci ve veli, ‘Okullarda sınav olacak mı’ sorusuna yanıt ararken Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir son dakika açıklamasında bulundu. Ancak her okulda yazılı sınav tarihlerinin değişmesi de göz önüne alındı.

Okullarda yüz yüze sınav iptal mi? Sınavlar online mı yapılacak?

OKULLARDA SINAV OLACAK MI? YÜZ YÜZE SINAVLAR İPTAL Mİ EDİLDİ?

Sevgili Öğrencilerimiz,

Biz eğitimi, ders konularını sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Sınavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarım bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak. Lise öğrencilerimizin birinci dönem notların ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz.

Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz.

Güzel bir gün diliyorum.

Okullarda yüz yüze sınav iptal mi? Sınavlar online mı yapılacak? ile ilgili etiketler Sınav okullar yüze yüze sınav yasak iptal
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.