Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak?

Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak? Vakaların artışı ile birlikte yüz yüze eğitmin durdurulması velileri sınavlar hakkında endişelendirdi. Peki, okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak?

Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak? Uzaktan eğitim süreci ile ilgili aileler 2. dönem yazılı sınavlarının iptal mi edileceğini araştırmaya başladı. Yüz yüze sınavların yeniden ne zaman uygulanacağı konuşuluyor. Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak?

Okullarda yüz yüze sınav ne zaman olacak?

4 Ocak'a kadar yüz yüze veya uzaktan olmak üzere hiçbir şekilde sınav  yapılmayacak. Bu tarihten sonra sınavların okul ortamında yüz yüze yapılması planlanıyor ancak 4 Ocak'tan sonra ölçme ve değerlendirme faaliyetleri ile ilgili  hususlar salgın sürecinin seyrine göre değerlendirilecek ve ayrıca duyurulacak.

Öte yandan süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi yapılacak. BİLSEM öğrenci seçim sürecinde yetenek alanlarına ilişkin olarak gerçekleştirilen bireysel değerlendirmeler yapılmayacak. Yaygın eğitim faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek.

Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak?

Buna göre, süreç içerisinde hastalık, izin ve benzeri nedenlerle canlı  ders uygulaması yapamayan öğretmenlerin yerine öğretmen görevlendirmesi  yapılacak.

Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülmesi  amacıyla okul yönetimleri tarafından zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde  görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler  haftada en az 1 gün okula giderek değerlendirme yapacak ve sınıf defterlerini  işleyecek.

Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrenci seçim sürecinde yetenek  alanlarına ilişkin olarak gerçekleştirilen bireysel değerlendirmeler  yapılmayacak.

Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında aralarında motorlu taşıt  sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları gibi yaygın eğitim  faaliyeti yapan özel öğretim kurumlarında dönem sonu sınavları sokağa çıkma  kısıtlaması kurallarına uygun şekilde gerçekleştirilecek.

Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına 4 Ocak 2021'e  kadar ara verilecek ayrıca pansiyonlarda da barınma hizmeti verilmeyecek.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılı için ilkokul 3'üncü sınıflara yönelik  İlkokullarda Yetiştirme Programı (İYEP) uygulama süreci ve takvimine ilişkin  işlemler, okulların yüz yüze eğitime açılmasına kadar ertelendi.

1. DÖNEM SINAVLARINIZ 31 ARALIK'TAN SONRA YAPILACAK

Bakan Selçuk sınavlarla ilgili açıklamada bulunmuş ve sınavların iptal edilmediğini, ertelendiğini duyurmuştu. Selçuk açıklamasında, "Çocuklar, sınavları erteleme sebebimiz, sağlığınızı koruma sorumluluğumuzdur. Sizin sorumluluğunuz dersleri takip edip tekrarlar yaparak bize yardımcı olmak. 1. dönem sınavlarınız 31 Aralık'tan sonra yapılacak. Unutmayın, iptal olmadı, sadece ertelendi. Okumaya, çalışmaya devam." ifadelerini kullandı. Bakanlığa bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da uzaktan eğitim kapsamda. Destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapılmayacak. 5580 sayılı özel öğretim kanunu kapsamındaki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze gerçekleştirilebilecek.

Okullarda 2. dönem yazılı sınavları iptal mi edildi? Yüz yüze sınavlar ne zaman yapılacak? ile ilgili etiketler Okullarda 2. dönem sınavlar ne zaman olacak yüz yüze sınav ne zaman yapılacak
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.