Okullar ne zaman kapanıyor? 2021 Yaz tatili kaldırılıyor mu?

Koronavirüs risk haritasının yeniden güncellenmesi sonrasında öğrenciler ve veliler 2021 yılında okulların ne zaman, hangi ay kapanacağını merak eder oldular. Peki, yaz tatili kaldırılıyor mu?

Milli Eğitim Bakanlığı, okulların ne zaman kapanacağına yönelik bazı açıklamalarda bulundu. Koronavirüs risk haritasının açıklanması akabinde 58 ilin kırmızı renge bürünmesi öğrenciler kadar velilerde de sıkıntıya sebep oldu.

Çok yüksek risk grubunda yer alan iller arasındaki Çorum'da, ana sınıfı, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar hariç uzaktan eğitime geçilirken Ankara İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kent genelinde eğitim ve öğretimle ilgili 2 Mart 2021'teki kararla düzenlenen mevcut uygulamanın devamına karar verdi.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2021 Yaz tatili kaldırılıyor mu?

Kabine toplantısının sonrasında MEB’den yapılan açıklamada "Eğitimde yerinde karar uygulaması kapsamında 1 Mart 2021 Pazartesi günü kamuoyu ile paylaşmış olduğumuz kriterler doğrultusunda, yüz yüze ve uzaktan eğitim faaliyetlerine il bazlı alınacak kararlar ile devam edilecektir. Bu kapsamda; tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12’inci sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim daha önce açıklandığı şekilde devam edecektir. Ortaokul 5, 6 ve 7’nci sınıflar ile lise hazırlık, 9, 10 ve 11’inci sınıflarda yüz yüze ve uzaktan eğitime geçiş, risk durumu haritasına bağlı olarak valilikler koordinasyonundaki İl Hıfzısıhha Kurulu kararları doğrultusunda il bazlı olarak uygulanacaktır" ifadelerine yer verildi.

2021 Yaz Tatili Ne Zaman?

Ziya Selçuk son açıklamasında ise "15 Şubat'taki iki haftayı üç hafta yaptık. Yani bu ara tatili alarak oraya ekledik ve bir ara tatilden ziyade hatta okulun uzatılmasıyla ilgili de planlamalarımız var. Bizim okullarımız seminer dönemi dahil, 2 Temmuz'da bitiyor ama öğrenciler ondan önceki haftalarda bırakıyorlar. Ama bu sefer öğrencilerimizi 2 Temmuz'a kadar okulda tutmakla ilgili planlama çalışmaları var. Ara tatil yok." şeklinde konuşmuştu.

Okullar ne zaman kapanıyor? 2021 Yaz tatili kaldırılıyor mu? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanlığı okullar yaz tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.