Okullar ne zaman açılacak?

Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama olması beklendiğine dikkat çeken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulları eylülün ilk haftası 5 gün açmak istediklerini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te yayınlanan "Tarafsız Bölge" programına konuk oldu.

Koronavirüs salgınında kademeli normalleşmenin ikinci adımına geçilen Türkiye'de tüm okulların haftada 2 gün yüz yüze eğitime geçmesine karar verilmişti. Öğrencilerin ve velilerin en çok merak ettiği konulardan biri olan okulların ne zaman açılacağı sorusuna yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz." dedi.

Yüz yüze eğitimin geçen pazartesi ilkokul ve ana sınıflarında hafta 2 gün olarak başladığını aynı sürecin 7 Haziran Pazartesi gününden itibaren ortaokul ve liselerde de devam edeceğini dile getiren Bakan Selçuk, "Çocuklar ve öğretmenlerle çok vakit geçiren biri olarak söylüyorum, okulların açılması gerçekten çok iyi bir haber. 'Şurada kalmış bir ay neden okulları açıyorsunuz?' diye soruyorlar. O açılan okullardaki çocukların heyecanını görmek lazım. Bu atmosferi yaşamayanların bunu anlaması çok zor. Bunu görünce, 'Bir ay değil, bir saat bile olsa okulu açalım.' diyoruz. Çünkü çocuklar, okullarını çok özlediler. 'İsteyen gelebilir, istemeyen gelmez.' diyoruz ancak çocukların en az yüzde 80'i okula geliyor. En çok ilkokullar geliyor, onu ortaokul ve liseliler takip ediyor." diye konuştu.


"OKULLARI EYLÜLÜN İLK HAFTASI 5 GÜN AÇMAK İSTİYORUZ"

2020-2021 eğitim öğretim yılının 2 Temmuz Cuma günü sona ereceğini hatırlatan Selçuk, "Salgın olmasaydı normalde okullarımız eylülün ikinci haftası açılıyor, bu 7 olur, 8 olur duruma göre değişiyor. Öğretmenlerimiz gerçekten çok yoruldu ve artık dinlenmeleri lazım. Çünkü bilgisayardan ders vermek yüz yüze eğitimden daha zor. Bu nedenle seminer yapmayacağız. Ama isterlerse öğrencilerle birtakım sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunabilirler. Bunun için gerekli altyapıyı oluşturduk." dedi.


Anne-babaların okulların 5 gün açık olmasını istediklerini anlatan Selçuk sözlerini şçyle sürdürdü: "Okulunu özleyen çocukların okullarının açılması için videolar çekip kendisine gönderdiğini, okulları açarak çocukların özlemini giderdiklerini anlatan Selçuk, "Aşı ile beraber önümüzdeki aylarda bir rahatlama geldiğinde okulumuzu gerekirse eylülün ilk haftası 5 gün açmak istiyoruz. Koşulların ne getireceğini bilemediğimiz için hesabımızı yaza göre de kışa göre de yapıyoruz. Koşullar başka şekilde gelişirse ona da hazırlığımız var."

Okullar ne zaman açılacak? ile ilgili etiketler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Okullar ne zaman açılacak yüz yüze eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.