Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta okullar açılacak mı?

Okullar ne zaman açılacak, 15 Şubat’ta okullar açılacak mı sorusu sorulmaya başlandı. Birçok öğrencinin ve velinin merakla beklediği okulların açılış tarihi hakkında Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklama yaptı. Okullar ne zaman açılacak, 15 Şubat’ta okullar açılacak mı detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların ne zaman açılacağı hakkında açıklama yaptı. Koronavirüs nedeni ile okulların açılamaması velileri ve öğrencileri üzmüştü. 25 Ocak 2021 gününden itibaren başlayacak olan yarıyıl tatili süresine bu yıl ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatili de eklenme kararı alındı. 2020/2021 yılı eğitim öğretim dönemi için okullar 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlaması planlanıyor.

Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta okullar açılacak mı?

CNN Türk'te Göksu Öngören Özgür ve Hakan Çelik'in sorularını cevaplayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şu sözleri söyledi:

Bizim baktığımız yer Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve Cumhurbaşkanımız önderliğinde Kabine'nin alacağı kararlara bağlı. Biz aslında çok kontrollü gittik. 15 Şubat'ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var.

15 Şubat'tan 10 gün önce net bir tablo karşımıza çıkar. Türkiye'deki durumun akışı nasıl diye baktığımızda bizim okulları açma hazırlığımız ve salgın seyrinin olduğunu düşünüyoruz.

Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta okullar açılacak mı?

Bakan Selçuk, okulların açılmasıyla ilgili muhtelif senaryolar bulunduğunu belirterek, yüz yüze eğitimin kademeli olarak başlayacağını duyurdu.

Şimdi bununla ilgili karar salgının seyri bakımından Bilim Kurulu'nun ortaya koyacağı tavır; tüm sınıflar açılabileği şeklinde ise, bizim başka ne senaryomuz vardı. 2 gün 2 gün seviye sınıfları vardı. Dünyaya baktığımızda küçük yaşlarda riskin daha az olduğunu görüyoruz. Bizim hali hazırda gördüğümüz tablo şu. Hiç açılamayan sınıflarımız vardı bizim. 7. sınıflar 10. sınıflar aslında öncelik olarak dikkat alanımızda tutuyoruz. Sınav grubunda olan çocuklarımız var, Staja başlayacak olan öğrencilerimiz var. Onları göz önünde tutuyoruz. Söylediğim gibi salgının seyrine bağlı olarak bunlardan hangisinin hayata geçeceğini, yaklaşık 15 gün kala açıklamış oluruz.

Okullar ne zaman açılacak? 15 Şubat’ta okullar açılacak mı? ile ilgili etiketler Okullar ne zaman açılacak 15 Şubat'ta okullar açılacak mı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.