Okullar kapanıyor mu? 19 Ekim İstanbul, Ankara, Bursa okullar tatil mi?

Okullar kapanıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başta İstanbul olmak üzere Bursa ve Ankara'da koronavirüs vakalarında artış olduğunu söyledikten sonra 'Okullar kapanıyor mu' sorusu yeniden gündem oldu. Peki, 19 Ekim 2020 Pazartesi İstanbul, Ankara, Bursa okullar tatil mi? İşte detaylar…

Okullar kapanıyor mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ziyaret için gittiği Erzurum'da bazı açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, Valiliği, Şehir Hastanesini ziyaret ettikten sonra kısa bir basın toplantısı düzenledi. Peki 19 Ekim 2020 Pazartesi İstanbul, Ankara, Bursa okullar tatil mi?

Okulların açılmasına da değinen Koca, ilerleyen 3 haftalık süreç içerisinde ortaokul ve liselerde kalan sınıfların ne zaman açılacağına dair ilerleyen zamanlarda açıklamalar yapacaklarının altını çizdi.

OKULLAR KAPANIYOR MU?

Koca açıklamasında, koronavirüs salgınına karşı 7 aydır mücadele verdiklerini hatırlatarak en gelişmiş ülkelerde dahi sağlık sistemi kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek başarılı bir mücadele verdiklerini altını çizdi. Birkaç haftadır ülke genelinde düşüş yaşadıklarını ifade eden Koca, maalesef İstanbul ve Bursa gibi bazı büyükşehirlerde koronavirüs vaka sayılarında artış olduğunu hatırlattı.

Vatandaşları bir kez daha rehavete karşı uyaran Koca, okullarda da gereken tüm önlemleri aldıklarını ve ara sınıflarla ilgili olarak da ilerleyen günlerde karar alacaklarını sözlerine ekledi. Sabah saatlerinde Erzurum'a giden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir karşıladı. Buradan Erzurum Valiliğine geçiş yapan Koca, valilik şeref defterine imzasını attı.

19 EKİM PAZARTESİ İSTANBUL, ANKARA, BURSAOKULLAR TATİL Mİ?

19 Ekim Pazartesi günü için henüz Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir açıklama yapılmadı.

Okullar kapanıyor mu? 19 Ekim İstanbul, Ankara, Bursa okullar tatil mi? ile ilgili etiketler tatil okullar 19 Ekim okullar tatil mi Okullar kapanıyor mu
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.