Okullar kaç gün açık olacak? İlkokul, ortaokul ve lise sınavları nasıl yapılacak?

Okul zilleri sonunda tekrar çaldı. 8. ve 12. sınıfların okulda yüz yüze eğitime dönmesi ile veliler okullar kaç gün açık olacak merak ediyor. Sizler için yüz yüze eğitim saatlerini ve İlkokul, ortaokul ve lise sınavları nasıl yapılacak araştırdık.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada yeni normalleşme kararları ile birlikte okulların kaç gün açık olacağı duyuruldu. Pandemi sürecinde vaka sayısındaki düşüş ve aşılama çalışmalarının hız kazanması nedeni ile öğrencilerin okula nasıl döneceği açıklandı. 2 Mart itibariyle ilkokullar, 8 ve 12. Sınıflar yüz yüze eğitime geçti. Okullarda ders zilleri bugün uzun zaman sonra tekrar çalındı.

Okula geri dönüş başladı. Peki, ders saatleri nasıl olacak merak konusu oldu. Orta okul ve lise öğrencileri için detaylar duyuruldu.

Okullar kaç gün açık olacak?

1 Mart Pazartesi Kabine Toplantısı sonrası ardından okullarda yüz yüze eğitime geçişle ilgili de yeni kararlar alındığı açıklandı. Son gelişmelerde eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlandı. Bundan sonra okullar kaç gün açık olacak sorusu da yanıt bulmuş oldu. Normalleşme sürecinde düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek.

Okullar kaç gün açık olacak? İlkokul, ortaokul ve lise sınavları nasıl yapılacak?

Yüz Yüze Eğitim Ders Saatleri

Kabine Toplantısı sonrası yapılan açıklamada okullarda düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim Türkiye genelinde başlayacağı duyuruldu.

MEB'de açıklama;

"Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda her alanda olduğu gibi eğitim ve öğretimde de il bazlı olarak yerinde karar uygulamasına başlanılmıştır.

Bu kapsamda, 2 Mart Salı günü itibariyle tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitim başlanılacaktır.

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde yüz yüze eğitim gerçekleştirilecektir.

Düşük ve Orta Riskli Olarak Tanımlanan İllerde Yüz Yüze Eğitime;

-Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

-İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki (2) gün,

-Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

-Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

-Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

-Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve Çok Yüksek Riskli Olarak Tanımlanan İllerde Yüz Yüze Eğitime;

-Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

-İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

-8.sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

-12.sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır.

-Özel gereksinimli öğrenciler için hizmet veren özel eğitim okul ve sınıfları ülke genelinde tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime başlayacaktır.

-Tüm okul kademeleri ve sınıf düzeylerinde yüz yüze eğitime 2 Mart Salı gününden itibaren başlanacaktır.

-Liselerdeki sınavlar 8 Mart Pazartesi gününden itibaren tüm illerimizde salgın tedbirleri çerçevesinde yüz yüze gerçekleştirilecektir.

-Köy ve seyrek nüfuslu yerleşim yerlerindeki eğitim kurumlarında mevcut kararlar uygulanmaya devam edecektir.

-Yüz yüze eğitim kapsamı dışındaki uygulamalarda uzaktan eğitime devam edilecektir. Yüz yüze eğitime katılım veli rızasına bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."

Okullar kaç gün açık olacak? İlkokul, ortaokul ve lise sınavları nasıl yapılacak? ile ilgili etiketler Okullar kaç gün açık olacak yüz yüze eğitim saatleri nasıl olacak? yüksek riskli iller düşük riskli iller
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye başkanı Ahmet Cin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu'nun fotoğrafının asılmasına yönelik önergeye dikkat çeken bir cevap verdi. Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.