Okullar bayram tatiline ne zaman girecek? 2021 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü?

Ramazan Bayramı tatiline az bir zaman kala 2021 yılında okulların ne zaman kapanacağı öğrenciler ve veliler tarafından araştırılmaya başlandı. 13 Mayıs tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramında 9 gün tatil olması gündemde. Peki, 2021 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü?

Ramazan Bayramı tatili ile ilgili kamuda izin günleri belli oldu. Geçen hafta arasında alınan son karara göre; kamu kurum ve kuruluşlarında tüm çalışanlar 10 Mayıs Pazartesi ve 11 Mayıs Salı günleri tam gün, 12 Mayıs Çarşamba günü ise yarım gün idari izinli sayılacak.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN MÜ?

Ramazan Bayramı tatili 2021 senesinde koronavirüs salgını nedeniyle tam kapanma sürecine denk geldiğinden 9 gün olacak.

Kamu kurumlarında görev yapanlar Ramazan Bayramı öncesi 10 ve 11 Mayıs'ta tam, 12 Mayıs'ta ise yarım gün idari izinli sayılacak.

Okullar bayram tatiline ne zaman girecek? 2021 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü?

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "30 Nisan 2021 itibarıyla sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere hizmetlerin asgari personelle yürütülmesi, yine hizmetlerin yürütülmesi için asgari personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 10 Mayıs pazartesi ve 11 Mayıs salı günleri tam gün, 12 Mayıs çarşamba günü yarım gün idari izinli sayılmaları, Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür." ifadelerine yer verdi.

2021 Ramazan Bayramı arifesi bu yıl 12 Mayıs Çarşamba gününe denk geliyor. Ramazan Bayramı 1. gün 13 Mayıs Perşembe, Ramazan Bayramı 2. gün 14 Mayıs Cuma ve Ramazan Bayramı 3. gün ise 15 Mayıs Cumartesi günü idrak edilecek.

Okullar bayram tatiline ne zaman girecek? 2021 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü? - Resim : 2

2021 OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK?

2021 Yaz tatili Bakan Ziya Selçuk'un belirttiği gibi 2 Temmuz'a kadar sürdüğü takdirde öğrenciler karnelerini bu tarihte alacak.

15 Haziran'da sona ermesi beklenen eğitim öğretim yılı böylelikle 17 gün uzamış olacak.

Okullar bayram tatiline ne zaman girecek? 2021 Ramazan Bayramı tatili 9 gün mü? ile ilgili etiketler Ramazan Bayramı okullar bayram tatili ramazan bayramı tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.