Okullar 2 Temmuz'a kadar uzatıldı mı? Üniversiteler 3 hafta tatil mi?

Pandemi döneminde okulların ve üniversitelerin son durumu öğrencilerin ilk araştırdığı konuların en başında yer aldı. MEB ve YÖK tarafından yapılan son dakika açıklamalarında okulların Temmuz ayına kadar uzatılmasının gündemde olduğu ancak üniversitelerde 3 haftalık tatil sürecinin başlaması da olağan…

Öğrenciler ve veliler normalleşme süreci kapsamında okullardaki eğitimin uzatılması ile ilgili haberleri yakından takip etmeye başladı. Koronavirüs salgını nedeniyle kademeli olarak yüz yüze eğitimin başladığı okullarda 2021 yılında eğitimden uzak kalan öğrenciler için yaz tatilinin geç başlaması ve 2 Temmuz tarihine kadar da okulların açık olması gündeme gelebilecek.

OKULLAR 2 TEMMUZ’A KADAR UZATILDI MI?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan son açıklamada, okulların 2021 yılında Temmuz ayına kadar uzatılmasının gündeme gelebileceği ifade edildi. Öğrencilerin 2 Temmuz tarihine kadar okulda tutmakla ilgili planlarının olduğunu söyleyen Selçuk, bu aşamada çalışmalara başladıklarını kaydetti.

ÜNİVERSİTELER 3 HAFTA TATİL Mİ?

YÖK ise dari ve akademik personeller hariç üniversitelerin, 16 Mart tarihinden itibaren 3 hafta süre ile kesintisiz olarak tatil edildiğini resmen açıkladı. Tatil sürecinde öğrenciler için uzaktan eğitim programının devreye alınmayacağını koronavirüs tedbirleri kapsamında da Türkiye'de bulunan tüm üniversitelerin alacağı önlemlerinde YÖK koordinasyonunda gerçekleştirileceği kaydedildi.

Üniversitelere gönderilecek üst yazıyla birlikte tüm sosyal etkinliklerin durdurulması kararı da alınacak.

Okullar 2 Temmuz'a kadar uzatıldı mı? Üniversiteler 3 hafta tatil mi? ile ilgili etiketler tatil okullar üniversiteler yaz tatili
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.