Okullar 15 Şubat Pazartesi açılacak mı? Okulların açılışı ertelendi mi?

15 Şubat 2021 tarihinde başlaması beklenen okullarda yüz yüze eğitimin ertelenmesi bir kez daha gündeme geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu, 15 Şubat tarihine itiraz ederken bu sürenin 15 Mart Pazartesi gününe kadar erteleneceği iddia edildi. Peki, okullar 15 Mart 2021 Pazartesi mi açılacak?

Öğrenciler ve velileri yakından ilgilendiren bir karar Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından son bir kez daha değerlendirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplantının gündeminde yer alan okulların açılma tarihini ileri bir zamana kadar erteleyebilecekleri konusunda görüş bildirdi.

OKULLAR 15 MART 2021 PAZARTESİ Mİ AÇILACAK?

CNN TÜRK Muhabiri Duygu Ayaz Bayram’ın edindiği son bilgiler doğrultusunda dün gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısında normalleşme adımlarına kadar pek çok konu bir kez daha değerlendirildi. 15 Şubat’ta açılması planlanan okulların tarihini erken bulan kurulun bu tarihi 15 Mart 2021 Pazartesi gününe kadar uzatılmasını talep etti.

Okullar 15 Şubat Pazartesi açılacak mı? Okulların açılışı ertelendi mi?

Bilim Kurulu ayrıca restoran ve kafelerin açılması için de vaka sayısının düşmesi ve aşılanma oranın artması gerekliliği yönünde de görüş bildirdi. Toplantıda ayrıca Covid-19 mutasyonu da görüşüldü.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan daha önceden yapılan açıklamada destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim faaliyetleri konusunda bir bilgilendirme yayınlandı. MEB’e bağlı bulunan resmi okulların 8. ve 12'nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile birlikte örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetlerinin 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren tekrar başladığı belirtilmişti.

Okullar 15 Şubat Pazartesi açılacak mı? Okulların açılışı ertelendi mi? ile ilgili etiketler 15 Mart Bilim Kurulu okullar erteleme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.