Okulda toplu mezar bulundu

Kanada'nın British Colombia eyaletinde daha önce yerlileri asimile etmek için kullanılan bir yatılı okulda toplu mezar bulundu. 1978 yılında kapatılan okuldaki mezarda 215 çocuğun olduğu öğrenildi.

Kanada'da geçmişte yerlileri asimile etmekte kullanılan bir yatılı okulda, 215 çocuğun ceset kalıntıları bulundu.

Toplu mezar British Columbia eyaletinde 1978 yılında kapatılan Kamloops Yerli Yatılı Okulu'nda bulundu. Ceset kalıntıları okul çevresinde yapılan inceleme sırasında yeraltı tarama radarlarıyla tespit edildi.

Okulda toplu mezar bulundu

Kanada Başbakanı Justin Trudeau olayı "Ülkemizin tarihinin utanç verici döneminin acı veren bir hatırası" diye niteledi.

NTV'de yer alan habere göre, Kanada'da yerli çocuklar 1800 ve 1900'lerde ailelerinden alınarak hükümet ve dini yetkililer tarafından yönetilen ve yerli çocukları asimile etmeyi amaçlayan yatılı okullara gitmeye zorlanıyordu.

Kamloops Yatılı Okulu, bunların en büyüklerinden biriydi. yetkililer, çocukları okula gönderilmiş olan ailelere ulaşmaya çalışıyor. Toplu mezarla ilgili ön raporun Haziran ayı ortasında çıkması bekleniyor.

Okulda toplu mezar bulundu ile ilgili etiketler Kanada Okul Öğrenci Çocuk toplu mezar yerli
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.