Okul önünde terör saldırısı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de patlama meydana geldi. Okul yakınlarındaki patlamada ölü sayısının 30’a ulaştığı bilgileri geliyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir okulun yakınlarında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 30’a yükseldi.

Kabil'in batısında yer alan Dasht-e Barchi bölgesindeki Sayed-ul-Shuhada Lisesi yakınlarında meydana gelen patlamada bilanço ağırlaşıyor.

Daha önce yaptığı açıklamada patlamada 25 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Tariq Arian, yeni bir açıklama yaparak, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 30’a yükseldiğini, 54 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

 

DIŞİŞLERİ'NDEN KABİL'DEKİ SALDIRIYA KINAMA

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eylemini şiddetle kınadığını ve Afgan halkı ile hükümetine taziye mesajının iletildiğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Afganistan’ın başkenti Kabil’in Daşt-i Barçi bölgesinde bugün (8 Mayıs) iftar zamanı bomba yüklü bir araçla bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eyleminde aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 30 sivilin hayatını kaybettiği ve 50’nin üzerinde kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir. Mübarek Kadir Gecesi’nde bu insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyor ve adalet önünde hesap vermelerini temenni ediyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Afgan halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz” ifadelerine yer verildi.

Okul önünde terör saldırısı ile ilgili etiketler Afganistan Kabil patlama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.