Okul ile ilgili sözler! Resimli yeni eğitim yılı mesajları!

3 aylık yaz tatilin bitmesi ile birlikte öğrenciler okula başladı. 2018 - 2019 eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte okul ile ilgili sözler araştırılmaya başlandı. Aynı zamanda yeni eğitim yılı için mesajlarda gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. İşte okul ile ilgili sözler! Yeni eğitim yılı mesajları nedir? Detaylar haberimizde...

Okul ile ilgili sözler! 2018 - 2019 eğitim öğretim dönemi bugün başladı . 3 aylık yaz tatili bitti ve öğrenciler okula başladılar. Gündemde okul ile ilgili sözler ve yeni eğitim yılı mesajları araştırılıyor. İşte okul ile ilgili sözler! Yeni eğitim yılı mesajları resimli nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

Okul ile ilgili sözler! Resimli yeni eğitim yılı mesajları!

OKUL İLE İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER

”Okulların asıl amacı çocuklara hayal ede bilmeyi,sorgulamayı ve anlamayı öğretmek olmalıdır.Ezberlemek ve korkutmak değil…” (Sebuhi Quluzade)

”Çocuklarımızın ayaklarına gösterdiğimiz özen ve bakımı, kafalarına göstermiyoruz. Ayaklarına uygun olsun diye pabuçlarını ısmarlama yaptırıyoruz, acaba kafalarına uygun okulları, ne zaman yaptıracağız?” (Claparade)

Okul ile ilgili sözler! Resimli yeni eğitim yılı mesajları! - Resim : 2

”Bence okullarda yapılan en büyük yanlış, çocukları korkuyla motive ederek bir şey öğretmeye çalışmaktır. Not alma korkusu,sınıfta kalma korkusu gibi. Bir konuyu ilgi duyarak öğrenmek ile, korku ile bir şeyi öğrenmek arasında, nükleer bir patlama ile bir kıvılcım kadar fark vardır.” (Stanley Kubrick)

”Tüm yaşam bir okuldur.” (Jan Amos Comenius)
”İnsana okul, dertlerinden kurtulması için verilmiştir.” (Lev Tolstoy)

”Okul gençliğe; insanlığı, saygıyı, ulusu ve ülkeyi sevmeyi öğretir.”

”Mektepler dolmayınca, hapishaneler boşalmaz.” (İ.Hakkı Bıçakçızade)

Okul ile ilgili sözler! Resimli yeni eğitim yılı mesajları! - Resim : 3

”Okul, eğitimin sonu değil başlangıcıdır.” (Lord Prougham)

”Halkı eğitmenin üç yolu vardır: Okul, okul ve yine okul.” (Lev Tolstoy)

”Bir hapishane fazla açın, bir okul azaltmış olursunuz.” (Victor Hugo)

”Okul hayata hazırlanış değil, hayatın kendisidir.” (F. Chatelain)

”Okul hayatı bitince, hayat okulu başlar.” (Mümin Sekman)

”Okulumun, eğitimime engel olmasına asla izin vermedim.” (Mark Twain)

”Disiplin olmadan okul susuz bir değirmen gibidir.” (Jan Amos Comenius)

”Okul için değil, yaşam için öğreniriz.” (Seneca)

”Okulları olan bir milletin, istikbali emniyettedir.” (Bismark)

”Okul, yarını içine alan bir dört duvardır.” (Lon Watters)

”Okulların en verimlisi, zorluk okuludur.” (Samuel Smiles)

”Okulları olan bir milletin istikbali emniyettedir.” (Otto von Bismarck)

”Okul hayata hazırlanış değil, hayatın kendisidir.” (F.Chatelain)

”Mektep bitirmek için mektep bitirilmez.” (Ahmet Hamdi Tanpınar)

”Bir okul açılırsa bir hapishane kapanır.” (Ralph Waldo Emerson)

”Okulda okuduklarıyla yetinenler, yalnız öğretmenleriyle konuşabilen çocuklara benzerler.” (Voltaire)

”Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır.” (Albert Einstein)

”Okula başlayan bir öğrencinin öğrendiği ilk şey, arkadaşlarının ne kadar harçlık aldıklarıdır.” (Kathy)

”Okul için her şey yapabilirsiniz, eğer okulun bir kitaplığı yoksa hiçbir şey yapmamış olursunuz.” (Juley Ferry)

”Okulun amacı; her zaman delikanlıyı okuldan bir uzman olarak değil, uyumlu bir kişilik olarak çıkarmaktır.” (A. Einstein)

”Bırakın olmasın mezar taşımız, bir okul bahçesine gömsünler bizi çocuklar koşsun üzerimizde.” (Aziz Nesin)

”Okullar kapitalist toplumun üreme organlarıdır, çocuklar bu yerlerde, geleceğin tüketicileri olarak tasarlanırlar.” (Ivan Illich)

”Okul sayesinde, okulun vereceği ilim ve fen sayesindedir ki, Türk milleti, Türk sanatı, Türk iktisadiyyatı, Türk şiir ve edebiyyatı bu güzelliklerle gelişir.” (Atatürk)

”Elimden gelse, bütün dünya okullarının programlarına insanın insanı sömürmemesi adlı bir ders koyardım.” (İsmail Hakkı Tonguç)

”Hapishanelerin fabrikalara, okullara, kışlalara, hastanelere ve bütün bunların da hapishanelere benzemesi şaşırtıcı değil mi?” (Michel Foucault)

 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI MESAJLARI

 -2018/2019 Eğitim-Öğretim yılının; Sağlıklı,neşeli,mutlu ve başarı dolu günlerle geçmesi dileğiyle...
-Tüm eğitim neferlerine,öğrenci ve velilerimize huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı dileriz...
-Bismillah diyerek başlayacağız inşallah. Tüm öğretmen arkadaşlarıma, idarecilerimize, öğrenci ve velilerimize hayırlı olsun.

-Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun.
-Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı, uğurlu ve başarılı olsun
-Kazasız belasız bir yıl geçirmek dileğiyle yeni eğtim öğretim yılımız hayırlı olsun.
-2018/2019 eğitim öğretim yılımız; verimli , sağlıklı ve keyifli olur inşallah
-Rabbimiz Sağlıklı,mutlu,huzurlu,başarılı bir yıl nasip eylesin.

-Yeni eğitim öğretim yılı vatanımızın geleceği olan ve bebeklikten itibaren olumsuz bir çok etkene maruz kalan evlatlarımız için hayırlara vesile olur inşallah.
-Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır.’ Sözleri ile Yeni Eğitim Öğretim yılını kutlarım.
-Aydınlık yarınlarımızın geleceği olan çocuklarımızın dimağlarını sevgi ve saygı ile süsleyecek, gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek öğretmenlerimizin 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılını Kutluyorum.

-Tek başına bir öğretmen, anne-baba, idareci, polis bütün olumsuzlukları ortadan kaldıramaz. Bir araya gelirsek çok önemli neticeler elde edebiliriz. Ne yapacaksak beraber yapacağız. Başkalarından beklemeyip, başkalarıyla birlikte hareket edeceğiz. Bir araya gelerek güç birliği oluşturacağız. Öğretmen, idareci, anne-baba, okul aile birliği, esnaf, muhtar, mahalleli… Bütün bu aktörleri bir araya getirerek huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı geçirmek dileğiyle Eğitim Öğretim Yılını Kutluyorum.

-Amaç, hayat boyu eğitimi benimseyen, modern dünyada söz sahibi olabilen, eğitimden aldığı güçle yoğun rekabet ortamının şartlarına uyum sağlayabilen, bağımsız düşünebilen ve sorgulayan bireyler yetiştirmek dileğiyle 2018 – 2019 Eğitim – Öğretim Yılını Kutluyorum.

ÖĞRENCİLER BU SENE KAÇ GÜN DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür. Devamsızlık bilgileri e-Okul üzerinden takip ederek her hangi bir olumsuzluğa karşı önleminizi alabilirsiniz.

Okul ile ilgili sözler! Resimli yeni eğitim yılı mesajları! ile ilgili etiketler Okul sözler Yeni eğitim-öğretim yılı mesajı resimli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.