Okul için gitti Çin'de iş öğrendi, fabrika kurdu

 Bingöllü Abdurrahman Sarıdağ, yaklaşık 8 yıl önce yüksek lisans eğitimi için gittiği Çin'de öğrendiği iş nedeniyle fabrika kurdu. Kısa sürede ihracat yapmaya da başlayan Sarıdağ, onlarca kişiye iş imkanı sağladığını ve 12 ülkeye ihracat yaptığını belirtti.

2014'te gittiği Çin'deki South China University Of Technology'de kurumsal yönetim ve uluslararası ticaret alanında yüksek lisans yapan Sarıdağ, eğitimini sürdürürken tercümanlığa ve firmalara danışmanlık yapmaya başladı.

Bir süre sonra şirket kurarak Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, Danimarka, Norveç, Belçika, Hollanda, Azerbaycan, Romanya, Irak ve Suriye'ye çeşitli sektörler için iş eldiveni ihraç eden Sarıdağ, bir yıl önce üretimi memleketine taşıma kararı aldı.

Okul için gitti Çin'de iş öğrendi, fabrika kurdu


Bingöl OSB'de 6 ay önce fabrika kuran 31 yaşındaki Sarıdağ, ham maddenin bir kısmını Çin'den getirerek 22 kişiyle işe başladı.


Bir ayda ürettiği 240 bin iş eldivenini daha önce ihracat yaptığı 12 ülkeye bu kez Türkiye'den gönderen Sarıdağ, üretim miktarı ve istihdamın yanı sıra ihracat pazarını genişletmeyi hedefliyor.

"YENİ MAKİNALAR YOLDA"


Sarıdağ, yaşamını Çin'de sürdürdüğünü, memleketine yatırım yapmaktan da mutluluk duyduğunu söyledi.
Yıllardır akrabalarıyla yurt dışında ticaret yaptıklarını belirten Sarıdağ, bir gün ağabeyinin sipariş ettiği ürünleri pazarda ararken eldivenlerin dikkatini çektiğini ifade etti.
İş eldiveni için firma kurduğunu ve zamanla 12 ülkeye ihracat yapar hale geldiğini anlatan Sarıdağ, bir süre sonra "kendi memleketimizde üretim yapalım" diye düşünmeye başladığını dile getirdi.

Okul için gitti Çin'de iş öğrendi, fabrika kurdu - Resim : 2
Bingöl'de istihdam oluşturmak için burada fabrika kurduklarını vurgulayan Sarıdağ, "Yüksek teknolojili makineler getirdik. Yeni makinelerimiz de yolda. Makineler geldikten sonra çalışan sayısı da 2-3 katına çıkmış olacak." dedi.

 


Sarıdağ, ham maddenin bir kısmını Çin'den satın aldığını, mevcut makine kapasitesini 3 katına çıkaracak diğer makineler geldiğinde fabrikada istihdamın artacağını kaydetti.
Kanada'ya da numune gönderdiklerini, oraya da ihracata başlamayı planladıklarını belirten Sarıdağ, yurt dışı pazarı daha da genişletmek istediklerini söyledi.

Okul için gitti Çin'de iş öğrendi, fabrika kurdu ile ilgili etiketler Çin girişimci

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.