Oktay Sinanoğlu üzerinden korku iklimi yaratılıyor

2015'te kaybettiğimiz kimya mühendisi ve matematikçi Oktay Sinanoğlu'nun yıllar önce sarf ettiği grip ve aşılara ilişkin sözler sosyal medyada gündeme getirilerek yeni salgına ilişkin 'komplo' algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Sinanoğlu, yıllar önce Ülke TV'de katıldığı programda, "Sahte salgınlar çıkarılıp olmayan gripler icat ediliyor. Bunun için 1-2 Amerikan şirketinde aşılar hazırlanıyor. Milyarlarca dolar bu işten kazanıyorlar." demişti.

Dünya nereye gidiyor? 

Ünlü Türk kimya mühendisi ve matematikçisi merhum Oktay Sinanoğlu'na, bundan yıllar önce Ülke TV'de katıldığı programda bu soru yöneltilmişti. 

Sinanoğlu ise o tarihte savaşlarla salgınlarla yeni bir dünya inşa edildiğini anlatmıştı. 

Bugün koranavirüsle mücadele noktasında ciddi adımlar peş peşe atılırken Sinanoğlu'nun bu açıklamaları 'yıllar önce söylemişti' denilerek yeniden piyasaya sürüldü. 

Sinanoğlu'nun programdaki konuşmasından bir bölümünde yer alan "Sahte salgınlar çıkarılıp olmayan gripler icat ediliyor. Bunun için 1-2 Amerikan şirketinde aşılar hazırlanıyor. Milyarlarca dolar bu işten kazanıyorlar." sözleri üzerinden bu son salgının da bilinçli olarak çıkartıldığı algısı yaratılmaya çalışıldığı görüldü.

Ancak zaten salgın nedeniyle tedirgin olan halkta bu sözler üzerinden sahte bir salgınla karşı karşıya olunduğu algısı yaratılarak mücadeleye inançta zaafiyet oluşturuluyor. 

Tabi bu durum da en çok devletin başarı ile yürüttüğü koronavirüsle mücadeleyi baltalamak isteyenlerin tezviratlarına su taşıyor.

Ve böylece hükümetin peş peşe attığı adımlara olan desteği zayıflatmak isteyen, devletin vakalara ilişkin açıklamalarına ilişkin şüphe yaratmaya çalışan ve halktan doğruların gizlendiği algısı yaratmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürülüyor. 

İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüse ilişkin yalan ve yanlış bilgilerle halkta korku ve panik yaratmaya çalışan 93 kişi gözaltına alındığı düşünüldüğünde iyi niyetle bile olsa bu tip paylaşımların kimlerin işine yaradığı iyi düşünülmeli. 

Bir de her sözün, her ifadenin, her konuşmanın yapıldığı günün şartları içerisinde değerlendirilmesi gerektiğini unutmamak gerekiyor. 

 

 

Oktay Sinanoğlu üzerinden korku iklimi yaratılıyor ile ilgili etiketler grip salgın mühendis Oktay Sinanoğlu kimya mühendisi matematikçi Amerikan aşı kimya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.