Oktay: Cumhurbaşkanımızın selamını getirdik Çavuşoğlu: İsteyen kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel Beyrut'ta Türk heyetini izledi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Beyrut'a geldi. Burada ayaklarının tozuyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamını Beyrutlulara verdi. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da isteyenlere Türk vatandaşlığının verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay burada kendisini karşılayan coşkulu kalabalığa bir konuşma yaparak şunları söyledi.

"Sizlere Cumhurbaşkanımızın geçmiş olsun dileklerini ve başsağlığı dileklerini aktarmak için buradayız. Cumhurbaşkanımızın en kalbi dileklerini iletiyoruz, tekrar başınız sağ olsun ve geçmiş olsun. Bizler size çok seviyoruz, Lübnan'ı seviyoruz. Bu patlama bizi çok derinden etkiledi. İlk andan itibaren Lübnan'ın yanındayız. Yanınızda olmaya devam edeceğiz.

Sizlerden bir isteğimiz vardı. Birlikte olun. Bir olun, güçlü olun, dayanışma içinde olun. Biz kardeşiz, biz biriz, biz bir aileyiz. Hiç kimse bizi birbirimizden ayıramaz. Bugün olduğu gibi her zaman bir ve beraber olacağız inşallah.

Lübnan'da olacağız, siz de Türkiye'de olacaksınız. Türk bayrakları ve Lübnan bayrakları yan yana.

Birlikte çok daha güçlü olacağız inşallah, bir kez daha Cumhurbaşkanımızın selamlarını iletiyorum. (Oktay, konuşmasının bu anında Recep tayyip Erdoğan diye tezahürat yapan bir erkek çocuğuna sarılarak öptü.)

ÇAVUŞOĞLU: VATANDAŞLIK ALMAK İSTEYEN KARDEŞLERİMİZE TÜRKİYE VATANDAŞLIĞI VERECEĞİZ

Çavuşoğlu ise şunları söyledi:

Biz Lübnan'da ayrım yapmıyoruz ama vatandaşlarımızın Türklerin Türkmenlerin yanındayız. Vatandaşlık almak isteyen kardeşlerimize de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını vereceğiz, cumhurbaşkanımızın bize talimatıdır. En kısa zamanda yine geleceğiz. Şimdilik Allah'a emanet olun..."

SUPERHABER BEYRUT'TAN DAKİKA DAKİKA CANLIYAYINLARLA GELİŞMELERİ AKTARDI

Mevlüt Yüksel Beyrut'taki Türk vatandaşlarına mikrofon uzattı.

SuperHaber Muhabiri Mevlüt Yüksel vatandaşlar arasında heyecana ortak oldu.

Mevlüt Yüksel'in mikrofon uzattığı Lübnan Türk Cemiyeti Başkanı Halid Tedmuri, "Türkiye tarih boyunca her zaman Lübnan halkının yanındaydı, onlara minnettarız!" dedi.

Tedmuri şunları söyledi:

"Tarih boyunca Türkiye Lübnan'ın yanında yer aldı. TİKA bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Felaketin ilk gününden beri Türkiye bölgede ve yardım yapmaya devam ediyor.

Son kapatılan Beyrut Limanı Osmanlı döneminde yaptıkları bir liman. Sultan Abdulhamit Tazminat döneminde 5 önemli liman tanzim etti, bunlardan biri de Beyrut Limanı'ydı.

Fansa Hristiyanlara destek olan bir ülke, sömürgeci bir ülke. Beyrut'taki saray bile Osmanlıların yaptığı saraydır."

Oktay: Cumhurbaşkanımızın selamını getirdik Çavuşoğlu: İsteyen kardeşlerimize vatandaşlık vereceğiz ile ilgili etiketler Beyaz Show

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.