Oktar'ın 'Kediciği' Tülay Kumaşçı hakkında suç duyurusu

Adnan Oktar'a verilen cezanın kesinleşmesinin ardından 'kediciki' olarak bilinen Tülay Kumaşçı "Dün ne şerefli bir gündü. Allah delikanlımın şanını 10 binlik cezayla yüceltti.” demişti. Kumaşçı hakkında Adnan Oktar mağdurlarından Özkan Mamati suç duyurusunda bulundu.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen, Adnan Oktar ve örgütünün yargılanması sona erdi. Ancak, tartışmalar ve gelişmeler bitmedi. Mahkeme sonrası kediciklerden Tülay Kumaşçı, Adnan Oktar'a verilen 10 bin yıllık hapis cezasını sosyal medya hesabından övmüştü. Adnan Oktar'la birlikte olduğu fotoğrafını kalp içinde paylaşan Kumaşçı, ”Dün ne şerefli bir gündü. Allah delikanlımın şanını 10 binlik cezayla yüceltti. Tarihte böyle bir ceza böyle bir dava görülmedi. 11.01.2021 günü tarihe altın harflerle yazıldı. Kim bilir tahliyeleri nasıl muhteşem olacak. Heyecanla bekliyorum" demişti.

 

KEDİCİK TÜLAY KUMAŞÇI SAVCILIĞA ŞİKAYET EDİLDİ!

Kumaşçı’nın bu paylaşımının ardından, Adnan Oktar mağdurlarından Özkan Mamati, Eser Çömlekçioğlu aracılığı ile savcılığa başvurdu. Şikayetçi Mamati, kediciklerden Tülay Hatice Kumaşçı’dan, "Suçu ve Suçluyu Övme Suçu ve savcılığınızca re’sen takdir edilecek sair suçlar"dan dolayı şikayetçi oldu.

Oktar'ın 'Kediciği' Tülay Kumaşçı hakkında suç duyurusu

“ADNAN OKTAR MEHDİ OLDUĞU İNANCI İLE SUÇA BULAŞTIRMIŞTIR!”

Kamuoyunda da sıkça yer aldığı üzere İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2019/313 E. Sayılı dosyası üzerinden ADNAN OKTAR SİLAHLI SUÇ ÖRGÜTÜ hakkında yargılama yürütülmüş ve 11.01.2021 tarihli karar duruşmasında Adnan Oktar ve diğer 13 örgüt yöneticisi hakkında 9715 yıl, 1064 ay hapis ve 400.500 TL para cezasına, cinsel saldırı ve çocuğun cinsel istismarı gibi suçlar işleyen örgüt üyeleri hakkında yüzlerce yıl hapis cezası ve bir kısım sanıklar hakkında da silahlı suç örgütü üyesi olmaları hasebiyle 4 yıl 6 ay hapis cezası verilmiştir.

Müvekkilim iş bu dosyanın müştekilerinden olup; şüpheli Tülay Hatice Kumaşçı da hakkında Silahlı Suç Örgütü’ne üye olma suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası kararı verile şüphelilerdendir. Örgüt üyeleri yargılama öncesi ve yargılama aşamasında hem savunmalarında hem de sosyal medya paylaşımlarında beraat edeceklerini, dosyada delil olmadığını beyan etmişlerdi. Ancak yapılan yargılama ve dosyaya gelen deliller savunmaların ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını göstermiştir.

Dosyadaki müşteki anlatımlarından anlaşıldığı üzere Adnan Oktar’ın bu zamana kadar suçlarına devam edebilmesinin ve örgüt üyelerini kendisine mutlak itaat ile bağlamasının en önemli sebebinin ‘Mehdiyet’ İnancı olduğu, kendisinin Mehdi olduğunu iddia ederek kişileri çok sayıda suça bulaştırdığı anlaşılmaktadır.

 

KUMAŞÇI’NIN SUÇ VE SUÇLUYU ÖVMEKTEN CEZA ALMASI İSTENDİ!

Yine dosya kapsamında örgüt üyesi olmamakla birlikte örgütün ‘sempatizan’ grubu bulunduğu ve bu grubun örgüte hem maddi hem de işgücü katkısında bulunduğu anlaşılmıştır. 11.01.2021 tarihinde verilen kararda örgütün tüm malvarlığının müsaderesine karar verilmiş, dolayısıyla örgütün dış güçlerden destek alma zorunluluğu an itibariyle daha da artmıştır.

Nitekim şüpheli Tülay Hatice Kumaşçı 13.01.2021 tarihinde vermiş olduğu beyanı ile örgütün dış desteğini bağlı tutmaya çalıştığı, halen örgütsel faaliyetlere devam ettiği ve bu kapsamda suçlu Adnan Oktar’ı övmek suretiyle TCK m. 215’i ihlal ettiği açıkça görülmektedir.” denildi.

KEDİCİKLERE YİNE HAPİS YOLU GÖRÜNÜYOR!

Sosyal medyada Adnan Oktar'ı öven diğer kedicikler takibe alındığı öğrenildi. Takibe alınan kediciklerin haklarında, "Suçu ve suçluyu övmekten" haklarında suç duyurusunda bulunacağı ve şartlı tahliye olan kediciklerin, örgütsel faaliyete devam ettikleri için yeniden tutuklanabilecekleri ifade edildi.

ADNAN OKTAR DAVASI VE GEÇMİŞİ

Adnan Oktar “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”,”Siyasal veya askeri casusluk”,”FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım”,”7 kez çocuğun nitelikli cinsel istismarı”,”27 kez nitelikli cinsel istismar”,”kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”,”eziyet”,”eğitim hakkının engellenmesi”,”kişisel verilerin hukuka aykırı olarak kaydedilmesi”ve “tehdit' suçlarını işlediğine kanaat getirerek önce 1075 yıl hapse mahkûm etmişti.

Mahkeme, Oktar'la birlikte örgüt yöneticileri Tarkan Yavaş, Mehmet Noyan Orcan, Halil Hilmi Müftüoğlu, Bora Yıldız, İbrahim Tuncer, Ulviye Didem Ürer, Aylin Atmaca, Alev Babuna, Merve Büyükbayrak, Sinem Hacer Tezyapar, Yeliz Sucu, Ayşegül Hüma Babuna ve Fatma Ceyda Ertüzün'ün cezalarına örgüt üyelerinin de cezalarını ekleyerek toplamda 9 bin 803 yıl 6'şar ay hapis ve ayrı ayrı 400 bin lira para cezası verdi.

Oktar'ın 'Kediciği' Tülay Kumaşçı hakkında suç duyurusu ile ilgili etiketler Kedicik Adnan Oktar Duruşma mevlüt yüksel karar suçluyu övme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.