Öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal çözümler!

Öksürük nasıl geçer? Öksürük günlük hayatta hemen herkesin yaşadığı, en sık karşılaşılan semptomlardan biridir. Genellikle soğuk algınlığı sonrası oluşan hastalık, insan hayatını ciddi bir şekilde etkilemektedir. Çoğu kişi öksürüğün nasıl geçeğini araştırıyor. Peki, Öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Öksürük nasıl geçer? Solunum yolları yada boğazda yaşanan, her hangi bir deformasyon nedeni ile yaşanan duruma öksürük denir. Genellikle soğuk algınlığı sonrası oluşan hastalık, insan hayatını ciddi bir şekilde etkilemektedir. Öksürük basit nedenlerden kaynaklanacağı gibi, ciddi bir hastalığın belirtisi de olabiliyor. Birçok kişi soğuk kış aylarında öksürüğün nasıl geçeceğini merakla araştırmaya devam ediyor. Peki, Öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! Detaylar haberimizde...

Öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal çözümler!

ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

Öksürükten kurtulmak, öksürüğe sebep olan hastalıkların saptanarak, tedavi edilmesi ile mümkündür. Öksürüğe neden olan en önemli durumun solunum yolu enfeksiyonları olduğu düşünülürse, bu hastalıklardan korunmak öksürük için de bir önlem olacaktır. Bunun için;

Düzenli ve dengeli beslenmek, özellikle kış aylarında yeterli C vitamini almak gerekir,

Her türlü tozlu ve kirli ortamdan uzak durmak gribi çabuk atlatmanızı sağlayacaktır,

Vücut direncini korumak için düzenli spor veya yürüyüş yapmak iyi gelecektir,

Halsiz veya yorgun düşmemek için uyku sürelerine dikkat etmek ve vücudu dinlendirmek ,

Bol sıvı almak gerekmektedir.

Öksürüğe ne iyi gelir? Öksürük nasıl geçer? Öksürüğü ne geçirir? | NTV

EVDE DOĞAL ÇÖZÜMLER!

NANE LİMON TARİFİ;

İlk önce bir cezve ya da benzer bir kabın içine 2-3 tatlı kaşığı kadar kuru nane konulur. En uygun karışım miktarı 2 tatlı kaşığı kadardır. Sonrasında bir adet limon yarısı alınır ve küçük parçalar halinde kesilir. Yani 6-7 parçaya ayrılabilir. Limon parçaları da önceden kuru nane konulan kaba ilave edilir. Limon parçaları kesinlikle kabukları ile birlikte konulmalıdır. Nane ve limon parçalarının konulduğu kabın içine 1,5 su bardağı kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. Kaynama işlemi gerçekleştikten sonra ocağın ateşli kısılmalı ve 3-5 dakika kadar kısık ateş üzerinde bekletilir. Nane limon artık servis edilmeye hazır hale gelmiştir. Bir süzgeç ile süzüldükten sonra tüketilebilir.

Nişasta,bal, pekmez;

Öksürüğü en kısa zamanda atlatmanızı sağlayacak bu tarif vücut direncinizide artıracaktır.

1 su bardağı kadar su
2 tatlı kaşığı nişasta
Yarım limon suyu
2-2.5 tatlı kaşığı pekmez
Yarım tatlı kaşığı bal
1 çay kaşığı reçel (tatlandırmak için)
Toz tarçın

IHLAMUR ÇAYI;

Öksürük denilince ilk akla gelen çay ıhlamur çayıdır. İçerisindeki bileşenlerden flavonoidler; iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, musilajların; tahrişi önlediği ve boğazı yumuşattığı yönünde birçok veri mevcut. Bu nedenle öksürüğe karşı günde 2-3 bardak çay içebilirsiniz. Tedaviye yönelik kullanılan ıhlamur çayına şeker ilave etmeyin. Şeker, çaydaki etkili bileşenlerle reaksiyona girebiliyor. Bal ilavesini ise 40 derecenin altındaki sıcaklıklarda yapmak gerekiyor.
Ayva, bal ve ıhlamurdan elde edilen çay, öksürüğe karşı oluşturulabilecek en muhteşem karışımlardan biri. Ayva, bal ve ıhlamurdan oluşan çay boğazları yumuşatıyor ve iyileşme sağlıyor. Günlük 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
Yürütülen birçok çalışmada bağışıklık sistemini güçlendirici, kanser karşıtı, yangı ve spazmları iyileştirici etkileri ortaya konulan toz karabiberin, öksürüğe karşı meyvesini demleyerek gargara yapabilirsiniz. Ayrıca yine tane karabiberi ılık suda demleyip 1 tatlı kaşığı bal ilavesiyle içebilirsiniz. Fakat reflü, gastrit ve ülser gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarınız varsa bu çaydan sınırlı tüketmeniz gerekiyor. Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireyler günde 2-3 tatlı kaşığı kadar tüketebilir.
1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 çay kaşığı toz karabiber, 1 çay kaşığı toz tarçın ve yarım limonu karıştırarak gün içerisinde öğün aralarında mide boşken günde 2-3 tatlı kaşığı tüketerek öksürüğün tahriş edici etkisini azaltabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı öğütülmüş meyan kökü, 1 tatlı kaşığı şahtere ve 1 tatlı kaşığı toz zencefili 1 bardak kaynatılmış suyun içerisine ilave ederek 3-5 dakika demleyin. Bu çayı gün içerisinde 2-3 fincan kadar tüketilebilirsiniz.

 

 

 

Öksürük nasıl geçer? Kuru öksürüğe ne iyi gelir? Evde doğal çözümler! ile ilgili etiketler Hastane Hastalık hastalık Öksürük grip tedavi 2020 nezle kuru öksürük nasıl geçer doğal yöntemler
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.