Oksijen tüpü patlaması neden olur? Nasıl Olur?

Oksijen tüpü patlaması neden olur? Nasıl Olur? Gaziantep’teki bir hastanede gerçekleşen oksijen tüpü patlamasının ardından bir oksijen tüpü nasıl patlar araştırılmaya başlandı. Sizler için oksijen tüpü patlaması neden olur derledik.

Oksijen tüpü patlaması neden olur? Nasıl olur? Erken saatlerde Gaziantep’teki özel bir hastanede gerçekleşen oksijen tüpü patlaması 8 kişinin hayatına mal oldu. Henüz hakkında detaylı bir bilgi bulunmayan patlamanın ardından vatandaşlar oksijen tüpü patlaması neden ve nasıl olur araştırmaya başladı.

Oksijen tüpü patlaması neden olur?

Oksijen tüplerinde saf oksijenin yani oksijen konsantrasyonunun %100’e yakın olduğu durumlarda artık ısıya gereksinim kalmaz ve kendiliğinden yanma meydana gelir.

Yağ saf oksijen ile buluştuğunda ani parmalar meydana gelir ve yanma olur. Bu nedenle yağlı el ile oksijen tüpüne temas edilmemelidir. Yağ ve Oksijen ekzotermik (ısı veren) bir reaksiyona girerek aniden tüpün kaçak olan yerinin kızmasına yanmasına hatta patlamaya yol açabilir.

Oksijen tüpü patlaması neden olur? Nasıl Olur?

Tüp patlarsa,  gövdesi bir yana, valfi bir yana tıpkı  füze gibi içindeki Oksijen boşalana dek, uçarak gider ve  önüne geleni tahrip eder. Bu gerçek gres yağı için de geçerlidir ve Oksijen tüpleri asla gresle  temas etmemelidir. Yağlı bir eldiven de bunun için yeterlidir. O gün  öğle yemeğinde çok yağlı bir yemeği elinizle yedikten sonra, bir de  elinizi yıkamamış sanız , sakın tüpün vanasını açmaya kalkmayın.

OKSİJEN TÜP REGÜLATÖRLERİNİ YAĞLI ELLERLE TUTMAYINIZ.YAĞ SAF OKSİJEN LE BULUŞTUĞUNDA ANİ PARLAMALAR OLACAKTIR!

 

Oksijen tüpü patlaması neden olur? Nasıl Olur? ile ilgili etiketler oksijen tüpü patlaması nasıl olur neden olur oksijen tüpü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.