Oğuzhan Uğur'un ırkçı videosuna suç duyurusu

YouTube fenomeni Oğuzhan Uğur'un geçtiğimiz gün yayınladığı ırkçı tanıtım videosu büyük tepki topladı... Uğur hakkında bugün İslami değerlere hakaret ettiği gerekçesi ile suç duyurusunda bulunuldu.

Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'nda basın açıklaması yapan bir grup vatandaş, Oğuzhan Uğur hakkında suç duyurusunda bulundu.



Grup adına açıklama yapan Hasret Yıldırım "Oğuzhan Uğur isimli bir sanatçı ve sosyal medya fenomeni, bir fragman üzerinden alenen ırkçılık ve nefret söylemi ile İslami kisve ile alay etmiştir. Biz bu yapılan fiili protesto etmek adına, kınamak adına İstanbul Adliyesi'ne geldik. Savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bu suç duyurusunun muhtevasında ırkçılık ve cemiyetin bir kısmını alenen aşağılama muhtevası var. Bu videoda, fragmanda koyduğun kisve, Osmanlı edebinden gelen kisvedir" dedi.

 

Oğuzhan Uğur'un ırkçı videosuna suç duyurusu

Grup, yapılan açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Oğuzhan Uğur'un Youtube kanalından yayınladığı program tanıtımı videosunda İslami değerlere hakaret ederek ırkçılık yaptığı ve nefret suçu işlediği öne sürüldü. 

Dilekçede Uğur hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dava açılması ve cezalandırılması istendi.

Oğuzhan Uğur'un ırkçı videosuna suç duyurusu ile ilgili etiketler Oğuzhan Uğur Irkçı suç duyurusu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.