Oğuz Yılmaz vefatının 1. yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor

Şarkılarıyla bir döneme damgasını vuran Ankaralı türkücü Oğuz Yılmaz bugün aramızdan ayrılalı tam bir yıl oldu. Sevenleri ve hayranları 19 Mayıs 2021'de hayata veda eden Oğuz Yılmaz'ı sosyal medyada şarkılarını paylaşarak andılar.

26 yıllık müzik hayatına yüzlerce şarkı sığdıran Oğuz Yılmaz yeni albüm hazırlıklarını sürdürdüğü sırada geçirdiği kalp krizi sonucu geçen yıl 19 Mayıs'ta hayatını kaybetmişti. Sevenleri Ankaralı türkücüyü vefatının 1. yılında sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla andı.

 Bas Bas Paraları Leyla'ya, Uğur Böceğim, Çekirge gibi şarkılarıyla hafızalara kazınan şarkıcı Oğuz Yılmaz, 19 Mayıs 2021'de öğlen saatlerinde ailesiyle birlikte yaşadığı evde fenalamış, durumu fark eden ailesi sağlık ekiplerine haber vermişti. Olay yerine gelen ekipler Yılmaz’ı, yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’da bulunan bir özel hastaneye sevk etmişti. Oğuz Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. 53 yaşında aramızdan ayrılan ünlü türkücü ani vefatıyla sevenlerini ve hayranlarını yasa boğmuştu. Yılmaz, Ahmet Efendi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığına defnedilmişti.

Oğuz Yılmaz vefatının 1. yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor

Oğuz Yılmaz son röportajında pandemiden dolayı zararda olduğunu söyleyip "Ama hiçbir kazanç sağlıktan önemli değildir" demişti.


OĞUZ YILMAZ KİMDİR?

Oğuz Yılmaz 25 Ekim 1968 yılında Ankara'da dünyaya geldi. Müziği küçük yıllardan beri merak sarmıştır. Küçük yaşlarda Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği müzik yarışmalarına girerek müziğe başlamıştı.1989 yılında "Duydun mu? - Bi Denem" adında, ilk albümünü yayınlamıştır ve yaptığı bu şarkı satış rekorları kırmıştı.1991 yılında yaptığı anlaşmayla Kazan Plak'la anlaşma yaparak 10'a yakın albüme imza atmıştı. 1993' te 'Çarşı Çakalı', 1994' te 'Vurgunum Sana', 1995 yılında 'Zilli Dilek', 1996 yılında 'Nazlı'mı Beklerim', 1997 yılında 'Keriman' gibi albümlere imza atmıştı.1999 yılında 'Usta' albümünü yayınlamıştı. Bu albümünde yer alan parça 'Bas Bas Paraları Leyla'ya Türkiye'de ve Avrupa'da büyük ilgi görmüştü. 2003 yılında 'Gördün mü?' albümü ile tekrar müzik marketlerdeki yerini almıştı.'Çekirge ve Gördün mü?' gibi hit şarkılara imza attı, Çekirge parçasıyla çocukların büyük beğenisini kazanmıştı. 2004 yılında kendi müzik şirketiyle yoluna devam eden Oğuz Yılmaz 'Yılmazlar Plak Şirketini' kurmuştu. Oğuz Yılmaz ayrıca kızı Sude'yle 'Uğur Böceğim' şarkısını düet yapmıştı. Oğuz Yılmaz evli ve iki çocuk babasıydı.

 

Oğuz Yılmaz vefatının 1. yıl dönümünde sevenleri tarafından anılıyor ile ilgili etiketler Sosyal Medya Oğuz Yılmaz ölüm yıl dönümü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.