Öğretmenlik Meslek Kanununda neler var? Ne zaman çıkacak?

Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili detaylar hakkında aramalar oldukça hızlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Öğretmen Gününde dile getirilen Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkacak sorusuna yanıt aranmakta. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanununda neler var?

Öğretmen Gününde yeni bir müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenlerin haklarını güvence altına almak adına Öğretmenlik Meslek Kanunundan bahsetti. Erdoğan, "Haklarını güvence altına alacak bir öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık." ifadelerine yer verdi.

Hukukçular, doktorlar, askerler ve polisler gibi birçok meslek grubunun kendine özgü kanunu bulunuyorken öğretmenler için böyle bir kanunun çıkıp çıkmayacağı merak ediliyordu. Peki, Öğretmenlik Meslek Kanunu çıktı mı?

Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir?

Öğretmenlik Meslek Kanunu; öğretmen ve okul yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, özlük hakları ve benzeri diğer hususları dikkate alan ve bu nedenle öğretmenlere mali ve sosyal haklar sağlayan bir kanundur.

Erdoğan, "Meclis sürecinin ardından yürürlüğe girecek bu kanunla mevcut hakları korunan öğretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da sağlıyoruz. Artık yürüttükleri görev bir kariyer mesleği olarak tamamlanacak öğretmenlerimize 3600 ek gösterge başta olmak üzere sağlayacağımız haklar şimdiden hayırlı olsun." mesajını verirken, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile Öğretmen ve okul yöneticilerinin atanmaları, çalışma şartları, özlük hakları ve benzeri diğer hususlarında dikkate alınacağı kaydedildi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu ne zaman çıkıyor?

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun ne zaman TBMM gündemine geleceği hakkında henüz net bir tarih verilmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilerleyen günlerde bu konu hakkında açıklama yapması bekleniyor.

Öğretmenlik Meslek Kanununda neler var? Ne zaman çıkacak? ile ilgili etiketler Öğretmenlik Meslek Kanunu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.