Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen, Başöğretmen ve uzman öğretmenlik sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte detaylar....

Öğretmenlerin  Temmuz ayından bu yana Başöğretmen ve uzman öğretmenlik eğitimlerine katılıyor. 19 Kasım oturumu sonlanan Kariyer Basamakları sınavı yazılı sınavı soru ve cevapları yayınlandı.  

Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Kariyer Basamakları sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayınlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl ilk kez devreye alınan Öğretmenlik Kariyer Basamakları uygulaması Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkmasıyla birlikte başladı. Başöğretmen ve uzman öğretmenlik unvanı için öğretmenler eğitime katılıyor. Sınavı başarı ile tamamlayan öğretmenlerin maaşlarında artış yapılacak ve unvanları yükselecek. 

Sınav sonucuna göre uzman öğretmen veya başöğretmen unvanı alanlara, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip eden ay başından itibaren unvanları için öngörülen eğitim öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için ayrı ayrı olmak üzere bir derece verilecek.

SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınavın değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacak.

Kariyer Basamakları sınav sonuçları, 12 Aralık 2022'de ilan edilecek.

UZMANLIK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI

Başöğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı için TIKLAYINIZ.

Uzman Öğretmenlik Sınavı Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı İçin TIKLAYINIZ.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavı soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.