Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı!

Öğretmenlerin alanında yükselmek için girdiği Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları açıklandı. Uzman öğretmenlik sınav sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte 2022 Öğretmenlik Kariyer Basamakları sonuç sorgulama ekranı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 19 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları açıklandı. Öğretmenlerin alanında yükselmek ve unvan sahibi olmak için girdikleri Uzman Öğretmenlik ve Başöğretmenlik sınavı sonuçları bugün itibari ile erişime açıldı. 

12 Aralık'ta açıklanması beklenen sınav sonuçları Öğretmenler Günü dolayısıyla öne çekilerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün açıklandı.

2022 Öğretmenlik Kariyer Basamakları sonuç sorgulama ekranı

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinden https://www.meb.gov.tr/ öğrenilebiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenleri Beştepe'de ağırladı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını paylaştı.

"Kanun kapsamında uzman ve başöğretmen unvanı almaya hak kazanan öğretmen sayılarını bugün sizinle paylaşmak istiyorum. Uzman öğretmenlik sınavına başvuran 432 bin 672 öğretmenimizin 422 bin 368'i sınavda başarılı oldu. Muaf tutulanlarla birlikte toplam 516 bin 974 öğretmenimiz uzman öğretmen olma hakkı kazandı. Başöğretmenlik sınavına başvuran 68 bin 67 uzman öğretmenimizin 66 bin 422'si sınavda başarılı oldu. 257 uzman öğretmenimiz ise doktora eğitimini tamamladıkları için sınavdan muaf tutulmuşlardır. Böylece 66 bin 679 uzman öğretmenimiz, başöğretmen olma hakkını kazandı."

 

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınav sonuçları açıklandı! Sonuç sorgulama ekranı! ile ilgili etiketler Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.