Öğretmenlere teşvik sistemi nedir? Son dakika Bakan Selçuk nedir? Nasıl hesaplanır?

Öğretmenlere teşvik sistemi nedir? Bakan Selçuk Editör Masası programında önemli açıklamalar yaptı. Birçok konuda açıklama yapan Selçuk, teşvik sistemi ile ilgili ifadeler yaptı. Peki Teşvik sistemi nedir? Nasıl hesaplaması yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Öğretmenlere teşvik sistemi nedir? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalar yaptı. Selçuk teşvik sistemi ile ilgili konuya değindi. Peki Teşvik sistemi nedir? Nasıl hesaplaması yapılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Öğretmenlere teşvik sistemi nedir? Son dakika Bakan Selçuk nedir? Nasıl hesaplanır?

3600 EK GÖSTERGE

Bununla ilgili 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde bir haberimiz olacak.

Öğretmenlere teşvik sistemi uygulamasıyla ilgili "kuruşu kuruşuna" hesaplamaları olduğunu ve simülasyon çalışması yaptıklarını bildirdi.

Ders saatlerinde çok büyük bir azalma olmaz ama ders çeşidinde azalma olur.

Teneffüsler aslında bizim en önemli derslerimiz. Çünkü çocuklar teneffüslerde çok şey öğreniyor, paylaşıyor, sosyalleşiyor, problem çözmeyi öğreniyorlar.

5 yaşında ilkokula başlanmaz. Bizim bunu yeniden tanzim etmemiz gerek. Burada önümüzdeki yıl bir düzenleme yapılacak.

Türkiye'nin eğitim meselesini bir yoluna koyduğumuzda bizim işimiz bitmiyor, asıl işimiz o zaman başlıyor. Mecazi olarak, yoğun bakımdan çıkalım sonra dünya ile mücadele etme imkanımız doğsun.

LGS sınavından dün örnek sorular yayımladık. Hangi dersten, ne tür sorular çıkacağını her ay yayımlayacağız.

LİSELERE GEÇİŞ 

Mesele bir kademeler arası geçiş meselesi değildir, mesele bir çocuğun hayatıdır, geleceğidir. Biz burada sınavın adını değiştirsek, sınavın tekniğini, yöntemini değiştirsek inanın bir mesafe alamayız.

İmkanları en iyi olan okulumuzla imkanları en kötü olan okullarımız arasındaki fark çok yüksek. Yüzde 60'ların üzerinde bir fark var okullarımızın imkanları arasında.

İlk kez felsefesiyle, teorisiyle, yöntemiyle, tekniğiyle bütünsel bir sistem yaklaşımı içerisinde bir sistemin bütün alt sistem ve birleşenlerinin eş zamanlı olarak dönüştürülmesi hedefleniyor.

LGS

Sonuçta ulaşmak istediğimiz yer, belli bir süre sonra sınavla öğrenci alan okul sayısını azaltmak... Seneye cüzi bir miktarda olacak ama 3 sene içerisinde yaklaşık yüzde 40 kadar azalacaktır.

SINAV SİSTEMİ

Mesele çocuğu ölçmek değil, mesele sistemi ölçmek. Bizim asıl meselemiz küresel rekabet.

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU

Öğretmen, 657'nin içerisinde sıkışmış vaziyette. Kendisine özel kanun yok. Halbuki bunların ataması, yükselmesi, disiplin meselesi, kariyer meselesi, ek göstergesi, tazminatları hepsi aslında özelleşmeli.

ANAOKULUNUN ZORUNLU EĞİTİM KAPSAMINA ALINMASI

Bu, üçüncü yılda başlayabilecek bir proje. Bunu hemen başlatamayız, böyle bir altyapımız yok

Ücretli öğretmenlere yılbaşında zam yapılacak.

Öğretmenlere teşvik sistemi nedir? Son dakika Bakan Selçuk nedir? Nasıl hesaplanır? ile ilgili etiketler öğretmenler teşvik sistemi nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.