Öğretmenlere "fikri mülkiyet eğitimi" verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Ar-Ge Merkezleri'nde görev yapan tüm öğretmenlere "fikri mülkiyet eğitimi" verildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer 5 bin 30 öğretmenin yararlandığı eğitimin, fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için atılan çok önemli bir adım olduğunu belirtti. MEB tarafından mesleki eğitimde üretim kapasitesini "fikri mülkiyet"e yönlendirmek için 21 ilde 41 Ar-Ge merkezi açılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Ar-Ge Merkezlerinde görev yapan tüm yönetici ve öğretmenlere yönelik 20 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığı uzmanlarının işbirliği ile "Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi" verildi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, eğitimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede, Ar-Ge merkezlerinin, mesleki eğitimde fikri mülkiyet kültürünün yaygınlaşması için atılan çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bu merkezlerde patent, faydalı model, tasarım ve marka üretim ile tesciline odaklandıklarına dikkat çeken Özer, bunun için 2020'de 10 milyon lira başlangıç desteği sağladıklarını ifade etti.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan Fikri Mülkiyet Ofisinin, sürecin koordinasyonunu sağladığını belirten Özer sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Bu birim mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumlarımızda fikri mülkiyet çalışmalarını koordine ediyor. 2021'de Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanlığımızla yürüttüğümüz ortak çalışma kapsamında 41 Ar-Ge merkezindeki 5 bin 30 yönetici ve öğretmenimiz, fikri mülkiyet hakları ile eğitimlerini tamamladılar. Sürece destek veren Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan'a, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal Varım Numanoğlu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum."

AR-GE MERKEZLERİNİN PROJELERİ DEĞERLENDİRİLME AŞAMASINDA

Fikri mülkiyet konusunun, eğitim ile ekonominin birbirini desteklediği en önemli arayüz olduğunu vurgulayan Özer, şu ifadeleri kullandı: 

"Tüm Ar-Ge merkezlerimiz, fikri mülkiyete odaklanan projelerini geliştirdiler ve 2021 Ocak ayı sonunda Bakanlığımıza gönderdiler. Ar-Ge merkezlerimizin hazırladıkları projeleri arkadaşlarımız değerlendiriyorlar. Bu değerlendirmeler sonunda projeler için gerekli destekleri sağlayacağız. 2021'de mesleki eğitimde 250 patent, faydalı model, tasarım ve marka tescili almayı hedefliyoruz. Çalışmalarımız planlandığı gibi başarılı şekilde ilerliyor. Sürece katkı veren il yöneticilerimize, okul yöneticilerimize, Ar-Ge merkez yöneticilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

Öğretmenlere "fikri mülkiyet eğitimi" verildi ile ilgili etiketler MEB Milli Eğitim Bakanlığı mahmut özer bakan yardımcısı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.