Öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi mi? 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklaması sonrası "Öğretmenlere 3600 ek gösterege verildi mi" sorusu da merak konusu oldu. Çoğunluğunu hemşireler, polisler ve din çalışanlarının oluşturduğu meslek grupları 3600 ek göstergeden yararlanıyor. Peki 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi?

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. "81 İlden 81 Öğretmen ile Yemek" programında açıklamalarda bulunan Erdoğan, öğretmenlerle ilgili," Öğretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak öğretmenlik meslek kanunu çıkarmak için hazırlıkları tamamladık" ifadelerini kullandı. Açıklama sonrası "öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi mi" sorusu da yanıtını buldu.

ÖĞRETMENLERE 3600 EK GÖSTERGE VERİLDİ Mİ?

Halihazırda bilinen en yalın haliyle 3600 ek gösterge memur ve emekli aylıklarında artışa neden olacak. Yani 3600 ek gösterge maaşları etkiliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 3600 ek göstergenin TBMM'ye sunculacağı tarihi açıklaması sonrası gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrilmişti. Bilgin, "Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bir diğer mesele de 3600 Ek Gösterge meselesidir. Bu çalışmayı Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleriyle sonlandırmak için çalışıyoruz. İnşallah ocak ayında TBMM'ye getireceğiz." dedi.

3600 ek gösterge nedir ne işe yarar kimleri kapsıyor? - Internet Haber

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi. Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu kapsamında öğretmenlere başta 3600 ek gösterge olmak üzere bir çok iyileştirmenin yapılacağını açıkladı. 3600 ek gösterge ile öğretmen, polis ve din çalışanlarının emekli aylıkları yüzde 22, hemşire ve yüksek okul mezunu olmayan din çalışanının aylığı yüzde 25 oranında artıyor.

 

Öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi mi? 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi? ile ilgili etiketler Öğretmen öğretmenlere 3600 ek gösterge verildi mi 3600 ek gösterge maaşı etkiler mi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.