Öğretmenler ne zaman aşı olacak?

Öğretmenlerin ne zaman Covid 19 aşısı olacağı araştırılmaya başlandı. Pek çok öğretmenin gündeminde yer alan bu soru aşı uygulama takviminde açığa çıktı. Peki, öğretmenler ne zaman aşı olacak?

Öğretmenlerin ne zaman aşı olacakları kamuoyunda geniş bir yer buldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan aşı sıralama takviminde bu detaylara yer verildi. Sıralamaya göre gerçekleştirilecek aşıma işlemlerinin Türkiye’nin pek çok noktasında devam edildiği kaydedildi.

Öğretmenler Ne Zaman Aşı Olacak?

1 milyondan fazla olan sağlık çalışanlarının aşılama işlemlerini gerçekleştiren Sağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü vatandaşlar ile bu işlemlere devam edecek. 2. aşamada ise sıra öğretmenlere gelecek. Onların hemen ardından ise Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kritik Görevlerdeki Kişiler, Zabıta, Özel Güvenlik, Adalet Bakanlığı ve Cezaevlerinde çalışan vatandaşların aşıma işlemleri gerçekleştirilecek.

Öğretmenler ne zaman aşı olacak?

Aşılar, Aile Sağlığı Merkezi’nde gerçekleştirileceği zaman kişilerin kayıtlı bulundukları aile hekimliğine başvurmaları gerekecek. Kişiler eğer çeşitli nedenlerden dolayı bağlı bulundukları aile hekimlerine ulaşamadıkları takdirde en yakın aile hekimliğine başvuruda bulunarak buralardan randevu alabilecek.

Öğretmenler ne zaman aşı olacak? - Resim : 2

Aşının sonrasında istenmeyen yan etkiler oluştuğunda bunlar elektronik ortamda kayıt altına alınarak takip edilerek değerlendirme yapılacak. Bakanlık tarafından temin edilecek aşılar ve aşılama hizmetleri de sağlık kuruluşlarınca ücretsiz olarak uygulanacak.

Öğretmenler ne zaman aşı olacak? - Resim : 3

Öğretmenler ne zaman aşı olacak? ile ilgili etiketler öğretmenler aşı Covid 19 aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.