Öğrencisinin bebeğini kucağında tutarak ders verdi!

Öğrencilerinin anne olmalarının eğitimlerinin önüne geçmesine izin vermeyen Senegalli öğretim görevlisi, ders verirken aynı zamanda sınıfta bebek bakıcılığı yapıyor. Öğrencisinin bebeğini kucağında taşıyarak ders veren akademisyen, paylaştığı resminin ardından tüm dünyadan takdir topladı. Senegalli öğretim görevlisi bu davranışının gelişmemiş ve gelişmekte olan ülkeleri kalkındırmanın tek yolu olduğunu söylüyor.

Labaly Touré Senegalli bir akademisyen. Touré, Güneydoğu Dakar bölgesindeki Kaolack şehrindeki Sina Saloum Elhadj Ibraima Niass Üniversitesi'nde Jeomatik dersleri veriyor.

Bugünlerde ise tüm ülkede ve dünyada ismi çalışmaları dışında başka bir sebeple anılmaya başladı.

BEBEĞİ KUCAĞINDAN İNDİRMEDEN DERS VERİYOR

Senegalli öğretim görevlisi Touré, 2 Haziran'da Twitter hesabından bir resmini paylaştı. Resimde her zamanki gibi ders verdiği görülen profesörün kucağında ise ders boyunca bırakmadığı bir bebek var. 

Bebek ise öğrencilerinden birine ait ve hem bebeğin rahat etmesi hem de öğrencisinin derslere gelebilmesi, hatta kendini derse verebilmesi için bebeği kucağından bir an bile indirmeden ders veriyor. 

 

Paylaşımının tüm dünyada gündem olmasına biraz şaşıran Touré, öğrenci-annelerin yaşadıkları zorluklar hakkında biraz olsun farkındalık yaratabilmiş olduğu için durumdan mutluluk duyuyor. 

ANNELİK, EĞİTİMDEN VAZGEÇMEK İÇİN SEBEP OLMAMALI

France24'ün bulup konuştuğu Touré'nin görüşleri şu şekilde:

'Bu sabah, Üniversite'de verdiğim derste öğrencilerimden birinin bebeğini kucağımda taşımanın mutluluğunu yaşadım.' diyen Senegalli akademisyen, özellikle gelişmemiş ülkelerin kalkınması için kadınların eğitim almasını, bu tarz ülkelerde ise bunun başarılabilmesinin öğretim görevlilerinin açık görüşlü ve sevecen olmasından geçtiğine inanıyor ve ekliyor 'Annelik, eğitiminizden vazgeçmeniz için bir neden olmamalı.' 

Touré'nin paylaşımı 48 saat içinde 14.000 retweet ve 100.000'e yakın beğeni aldı.

 

Öğrencisinin bebeğini kucağında tutarak ders verdi! ile ilgili etiketler Eğitim Senegal Bebek üniversite
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.