Öğrencisine cinsel ilişki teklifinde bulunan öğretim görevlisi açığa alındı

Geçtiğimiz günlerde, öğrencisi S.D'ye dersten geçirme karşılığında cinsel ilişki teklifinde bulunan öğretim görevlisi İ.K'nın haberiyle çalkalanan Mersin Üniversitesi'nde, rektörlükten 'açığa alma' kararı çıktı.

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörlüğünden, yapılan yazılı açıklamada, hakkında taciz iddiaları bulunan öğretim görevlisiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Basında yer alan haberde belirtilen taciz olayında adı geçen öğretim elemanı açığa alınmıştır." ifadesine yer verildi.

taciz_1814_1

MEÜ Rektörlüğünce geçen hafta "üniversite öğrencisi 21 yaşındaki S.D.'nin, öğretim görevlisi İ.K.'nın (47) dersinden geçirmek için taciz ettiği" iddiaları üzerine soruşturma başlatılmıştı.

Konu ile ilgili konuşan Öğretim Görevlisi İ.K şunları söyledi: “Bu iddialar asılsız. Daha önce çeşitli tacizlere maruz kaldığını söyleyen bir öğrenciydi. Odadan çıkıp koridorda devam ettik konuşmaya. ‘Benim bu derslerden geçmem gerek, çok zor durumdayım. Ailemin ekonomik durumu iyi değil benim bulunduğum evden de çıkacağım. Eğer bu derslerden geçmezsem intihar edeceğim’ dedi. Bunun üzerine ben kendisini ciddiye aldım. ‘Yarın konuşalım’ dedim. Sonra bana ‘Geç olmasın çıkacağım’ dedi. ‘Ben bir arkadaşımın kiralık evi var, buyur birlikte bakalım’ dedim. Onu alıp eve gittik. Eve girdik, 1-2 dakika sonra zil çaldı, polis içeriye girdi. Bu olay kurgulanmış bir olay, birçok hocamızı zan altında bırakan bir olay. Anlattıklarının tamamı yalan. Ortada fiilen hiçbir şey yokken, sadece bir öğrencinin anlattıkları ile bir öğretim görevlisinin bu şekilde yargılanması doğru değil.”

taciz_1586

Öğrencisine cinsel ilişki teklifinde bulunan öğretim görevlisi açığa alındı ile ilgili etiketler Taciz cinsel taciz mersin üniversitesi öğretim görevlisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.