Öğrencilerin tahliye mutluluğu

Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenen eylemlerde gözaltına alınan 52 öğrenci emniyetteki işlemleri sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada verdikleri ifadenin ardından öğrencilerin tamamı serbest bırakıldı. Yaşadıkları sevinç ise fotoğraf karelerine yansıdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nde rektörlük önünde gözaltına alınan öğrencilerin 30'u için tutuklama, 12'si için ev hapsi talebinde bulunuldu.

1. ve 6. Sulh Ceza hakimlikleri, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Kanunu'na muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, kişiyi çalışma imkanından yoksun bırakmak ve kamu malına zarar vermek" iddiasıyla tutuklama talep edilen 30 kişinin tamamını serbest bıraktı.

Öğrenciler hakkında haftada bir imza ve yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol kararı verildi.

BİRBİRLERİNE SARILARAK MUTLULUKLARINI PAYLAŞTILAR

 Öğrencilerin tahliye mutluluğu ise kameralara yansıdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde birbirlerine sarıldıkları görülen öğrencilerin bazılarının da zafer işareti yapması dikkat çekti.


NE OLMUŞTU?

Pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlük binasının bulunduğu ve öğrencilerin bir aydır protesto için çeşitli etkinlikler düzenlediği Güney Kampüs'e polis girmiş, 159 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlardan 108'i polis sorgularının ardından serbest bırakılırken, 51 öğrencinin gözaltı süresi uzatılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube'deki sorgularının tamamlanmasının ardından dün Çağlayan Adliyesi'ne getirilen 51 öğrenciden 30'u adli kontrolle serbest bırakılırken, haklarında ev hapsi istenen 12 öğrenci de adli kontrolle serbest bırakıldı. Toplamda 42 öğrenci için adli kontrol kararı verilirken, 9 öğrenciye de yurt dışı yasağı konuldu.

 

Öğrencilerin tahliye mutluluğu ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci protesto adliye tahliye
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.