Öğrenciler dikkat! VGM burs başvuruları başladı! 2022 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

Üniversite öğrencilerinin dört gözle beklediği Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından yapılan burs başvuru takvimi bugün açıklandı. Ortaöğrenim gören öğrenciler için burs başvuruları 20 Kasım 2022’de sona erecek. Peki üniversite öğrencileri ne zaman başvuru yapacak? VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM bursundan kimler yararlanabilir? VGM burs başvurusu ile ilgili tüm merak edilenler...

Üniversite öğrencilerinin yurt ve kayıt telaşı bittikten sonra gözler her sene olduğu gibi Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından verilen burslara çevrildi. Merakla beklenen burs başvurusu nihayet açıklandı. Bugün başlayacak olan VGM burs başvurusundan ortaöğrenim gören öğrenciler başvurularını yapmaya başlayacak. Öğrenciler burs başvurusu yapmadan önce nasıl yapacaklarını, kimlerin yararlanacaklarını merak etmektedirler.  Peki VGM burs başvurusu nasıl yapılır? VGM burs başvurusundan kimler yararlanabilir? VGM bursu nedir?

Öğrenciler dikkat! VGM burs başvuruları başladı! 2022 VGM burs başvurusu nasıl yapılır?

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VGM) BURSU NEDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye’de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır. Yeni eğitim-öğretim döneminde de burs verecek olan VGM, başvuru takvimine ilişkin açıklamada bulundu.

VGM BURSU BAŞVURU TAKVİMİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün, ortaöğretim eğitim yardımı kapsamında vereceği burslar için başvurular, 7 Kasım 2022 Pazartesi günü itibariyle başlayacak. Söz konusu başvurular, 20 Kasım 2022’de sona erecek.

VGM BURS BAŞVURUSU TARİHLERİ

Vakıflar Genel Müdürlüğü eğitim yardımları Türkiye'de eğitim gören ihtiyaç sahibi yükseköğrenim ve ortaöğrenim öğrencilerine verilen karşılıksız burslardır.

VGM Ortaöğrenim Bursu: 7 Kasım 2022– 20 Kasım 2022

VGM Yükseköğrenim Bursu: 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

VGM Yabancı Uyruklu Öğrenci Yükseköğrenim Bursu: 21 Kasım 2022 – 30 Kasım 2022

VGM BURS ÜCRETİ NE KADAR?

2021-2022 eğitim yılından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 200,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 650,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 650,00 TL olarak belirlenmiştir. 2022-2023 eğitim dönemi için verilecek bursların miktarı da önümüzdeki süreçte netlik kazanacak.

VGM BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenciler burs başurusunu aşağıdaki adımları yaparak tamamlayabilirler.

www.vgm.gov.tr üzerinden gerekli alanları doldurarak VGM burs başvurunuzu gerçekleştirebileceksiniz.

- Ortaöğrenim Bursu Başvuru formunu doldurabilmek için öncelikle forma giriş yapılmalıdır.

- Giriş Ekranında “Ad”, “Soyad”, Doğum Tarihi”, “Baba Adı”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Kimlik Türü” alanları ile “Güvenlik Doğrulama” ve “Kişisel Verilerin İşlenmesi Açıklama Metni” alanları yer almaktadır.

- Bu alanda girilen bilgilerin tamamı BÜYÜK HARFLER ile doldurulmalıdır.

- Bu alanlara girilen nüfus bilgileri öğrencinin nüfus cüzdanındaki/kimlik kartındaki bilgiler ile aynı olmalıdır.

- Ortaöğrenim Bursu Başvuru Formu beş bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler,

1. Öğrencinin Nüfus Bilgileri

2. Öğrencinin Aile Bilgileri

3. Öğrencinin Okul Bilgileri

4. Öğrencinin Başvuru ve İletişim Bilgileri

5. Başvuru Onay’dır.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURS BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ.

 

 

 

Öğrenciler dikkat! VGM burs başvuruları başladı! 2022 VGM burs başvurusu nasıl yapılır? ile ilgili etiketler Vakıflar Genel Müdürlüğü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.