Öğrenci aylık akbil başvurusu nasıl yapılır? Akbil ne demek?

Öğrenci akbil başvurusu 2020! Okulların açılmasına az bir zaman kala öğrenciler, aylık akbil başvurularının nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Peki, Öğrenci aylık akbil başvurusu nasıl yapılır? Akbil ne demek? İşte detaylar…

Sınav sonuçlarının açıklanması ve okul kayıtlarının başlaması arefesinde öğrenci aylık akbil başvuruları gündem oldu. Birçok öğrenci öğrenci aylık akbil ne kadar ve kaç TL sorularını birbirlerine sormaya başladı. Peki, Öğrenci aylık akbil başvurusu nasıl yapılır? Öğrenci aylık akbil nasıl yapılır? soruları merakla aranmaya başlandı.

ÖĞRENCİ AYLIK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Öğrenciler bireysel.istanbulkart.istanbul adresine giriş yaparak başvuru formuna işisel bilgilerinizi ve fotoğrafınızı kaydederek online başvuru yapabilirsiniz. İstanbulkart ve 6 TL Kargo ücreti ödemenizi başvurunuzun son adımında kredi kartı ile gerçekleştirebilirsiniz. EFT ve Havale ile yapılan ödemelerin kabul edilmediği de gelen son haberler arasında yerini aldı. Üyelik sayfanızdan giriş yaparak başvuru durumunuzu kontrol edebilir ve başvurunuzu güncelleyebilirsiniz.

2. adımda kartınızı teslim alabilmeniz için; İstanbulkart Başvuru Merkezinden şahsen teslim alma veya kargo bedelini ödeyerek adresinize teslim şeklinde iki seçenek sizlere sunuluyor.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden teslim alma talebinde bulunduysanız;

Kartınız oluşturulduktan sonra, size gelecek SMS doğrultusunda seçtiğiniz İstanbulkart Başvuru Merkezinden size bildirilen tarih ve saat aralığında şahsen giderek kimlik ibrazı ile teslim alabilirsiniz.

Online başvurunuz tamamlandıktan sonra, kargo gönderimini seçtiyseniz;

Kartınız 2 iş günü içinde üretilerek PTT Kargoya verilir. Kartlar PTT aracılığı ile adreslere teslim edilmektedir. Kargo ücreti müşteri tarafından online başvuru esnasında ödenmektedir.

ÖĞRENCİ AKBİL ÜCRETİ NE KADAR?

Öğrenci Kart ücreti 10 TL'dir. Öğrenci Kart vizeleme ücreti 5 TL, yenileme ücreti 10 TL olup, kayıp bedeli ise 20 TL’dir.

AKBİL NE DEMEK?

Mavi kart olarak da bilinen aylık İstanbulkart yani eski adıyla akbil; Abonman bedeli ve kullanım koşulları UKOME tarafından belirlenen aylık abonman yüklenerek kullanılan “istanbulkart” türüdür. Aylık abonman yüklemesinin yanısıra normal TL yüklemesi yapılarak da kullanılabilen kişisel karttır.

İSTANBULKART BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYIN

Öğrenci aylık akbil başvurusu nasıl yapılır? Akbil ne demek? ile ilgili etiketler Öğrenci Akbil Aylık Akbil
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.