'Oğlunu PKK'dan neden istemiyorsun?'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdüren ailelere ziyarette bulundu. Bakan Soylu'nun açıklamasının ardından söz alan bir anne Selahattin Demirtaş'ın annesine seslendi. Anne, "Selahattin Demirtaş’ın annesi ‘Benim oğlum kendi hakkını aradığı için içeride. ‘Oğlum içeriden çıktıktan sonra daha kıymetli olacak, Avrupa arkasında’ diyor. Madem o da bir annedir, neden Nurettin Demirtaş’ı PKK’dan istemiyor?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, evlatlarının terör örgütü PKK tarafından alıkonulduğu gerekçesiyle Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde eylemlerini sürdüren ailelere ziyarette bulundu.

Burada ailelerle bir araya gelen Bakan Soylu, annelerden bazılarıyla kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

"AVRUPA ONUN ARKASINDA"

Soylu'nun ziyareti sırasında söz alan annelerden biri buradan Selahattin Demirtaş'ın annesine seslendi.

Evlat nöbetindeki anne, Selahattin Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş'ın, "Benim oğlum kendi hakkını aradığı için içeride. ‘Oğlum içeriden çıktıktan sonra daha da kıymetli olacak, Avrupa onun arkasında" sözlerini hatırlatı.

"MADEM O DA BİR ANNE..."

Anne, Sadiye Demirtaş'ın Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride aranan oğlu Nurettin Demirtaş'ı neden PKK'dan istemediğini sordu. Acılı anne, "Madem o da bir annedir, niye oğlu Nurettin Demirtaş’ı dağdan istemiyor, PKK’dan istemiyor? O da anne, ben de anneyim.” ifadelerini kullandı.

'Oğlunu PKK'dan neden istemiyorsun?' - Resim : 2

NURETTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014’te meydana gelen olaylarla ilgili yargılanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın kardeşi Nurettin Demirtaş, terör örgütü PKK’nın sözde eğitim ve istihbaratından sorumlu pozisyonunda yer aldı.

İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan Şiyar kod adlı Nurettin Demirtaş’ın çeşitli suçlardan toplam 4 adet aranma kaydı var.

Buca Cezaevi'nde tutukluyken Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni hükümler kapsamında 2006'da tahliye olan Demirtaş, 2007'de yapılan Demokratik Toplum Partisi (DTP) 2. Olağan Kongresinde Selma Irmak ile beraber seçilerek DTP eş genel başkanı oldu.

2007'de askere gitmemek için sahte çürük raporu aldığı iddiasıyla tutuklanan Demirtaş, bir yıl hapis cezası aldı. Demirtaş, tahliyesinin ardından askere alındı. Demirtaş'ın, terhis olmasının ardından 2009'da Irak'ın kuzeyindeki Kandil'de PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı öğrenildi.

Nurettin Demirtaş'ın terör örgütü PKK içinde, sözde PKK merkez komite üyeliği, HPG askeri konsey üyeliği yaptığı, PKK eğitim komitesi üyesi, PKK kültür ve sanat komitesi üyesi ile PKK istihbarat komitesi sorumlusu olarak faaliyet yürüttüğü biliniyor.

'Oğlunu PKK'dan neden istemiyorsun?' ile ilgili etiketler HDP PKK Selahattin Demirtaş terörist Diyarbakır anneleri evlat nöbeti

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.