Oğlunu PKK’dan kurtardı şimdi torununu seviyor

Diyarbakır'da "Ciğerim için buradayım" diyerek HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eylemiyle oğlu Mehmet Akar'ı PKK'dan kurtaran Hacire Akar, şimdi torun sevinci yaşıyor. Akar, 2019 Ağustos ayında Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı eylemle evladına kavuşmuş, diğer ailelere de umut olmuştu.

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin evlat nöbetinin fitilini ateşleyen ve oğlunu terör örgütünün elinden kurtaran Hacire Akar torun sevgisi yaşıyor. Akar'ın terörün pençesinden kurtarıp evlendirdiği oğlu Mehmet'in bir erkek çocuğu dünyaya geldi.

"CİĞERİM İÇİN BURADAYIM" DEMİŞTİ

 Hacire Akar'ın oğlunun kaçırılması ve ona kavuşma süreci şöyle gelişti:

Diyarbakır'da geçen yıl, Sur ilçesinde anne Akar, nişanlı oğlu Mehmet Akar'ın düğün hazırlıklarını yapmaya başladı. Evladını evlendirmenin hayalini kuran Akar, oğlundan 2 gün boyunca haber alamayınca polis merkezine giderek kayıp müracaatında bulundu. Daha sonra oğlunun dağa kaçırıldığını öğrendi. Akar, 22 Ağustos 2019'da oturma eylemine başladı. Oğlunun düğününü 20 gün sonra yapacağını belirten anne Akar, "Ciğerim için buradayım. HDP oğlumu kaçırdı. Oğlum HDP binasına girdi, bir daha çıkmadı. Oğlumu istiyorum. Yerde yoksa gökten de olsa oğlumu getirecekler. Oğlum getirilene kadar bu binadan çıkmıyorum" dedi.

Oğlunu PKK’dan kurtardı şimdi torununu seviyor

Akar'ın, oturma eylemi sonucu terörün pençesinden kurtardığı oğlu Mehmet Akar, 19 Ekim 2019'da düzenlenen düğünde, nişanlısı Kader ile hayatını birleştirdi. Mehmet, bu yıl baba oldu. Erkek torun sahibi olan Hacire Akar, örnek mücadelesiyle birçok aileye de umut verdi.

 

Oğlunu PKK’dan kurtardı şimdi torununu seviyor ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır PKK evlat nöbeti hacire akar
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.