"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti...

Kuzey Irak'ta şehit düşen Askerimiz Muhammed Fatih Durhan’ın cenaze namazını imam olan babası Halil Durhan kıldırdı. Cenazede "Oğlumun düğününe hoş geldiniz" diye söze başlayan baba Durhan'ın metaneti ve inançlı duruşu büyük takdir topladı. Durhan, "34 yıldır imam olarak görev yapmaktayım. Hutbede, minberde ve kürsüde hep şehitlik mertebesini anlattık. Sizlere sabrı cemili anlatmaya çalıştık. Ama gelin görün ki bugün artık sıra bende." dedi...

Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyon sırasında Hakurk bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu şehit olan Deniz Piyade Uzman Çavuş Muhammed Fatih Durhan'ın cenazesi, Manisa'nın Soma ilçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Hava yolu ile Akhisar'a getirilen şehit Durhan'ın naaşı, helallik için ilk olarak imam olan baba Halil Durhan'ın görev yaptığı Hayber Camisi'ne götürüldü.

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti...

Türk bayrağına sarılı cenaze daha sonra Vali Muzaffer Ecemiş Kapalı Spor Salonu önündeki alana götürüldü. Burada koronavirüs tedbirleri çerçevesinde aralıklı saf düzeninde kılınan cenaze namazının ardından imam baba Halil Durhan herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı. 

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti... - Resim : 2

"HUTBEDE, MİNBERDE VE KÜRSÜDE HEP ŞEHİTLİK MERTEBESİNİ ANLATTIK" 

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" diyerek söze başlayan baba Durhan, "34 yıldır imam olarak görev yapmaktayım. Hutbede, minberde ve kürsüde hep şehitlik mertebesini anlattık. Sizlere sabrı cemili anlatmaya çalıştık. Ama gelin görün ki bugün artık sıra bende. Cenab-ı Allah bu imtihanı bizlere kazandırmayı nasip etsin. Vatanımız bölünmez, bayrağımız inmez, minarelerden ezan sesimiz dinmez inşallah. Birlik ve beraberlik içinde değerli komutanlarım ve onun emrindeki Fatih'imin bıraktığı yerden silah arkadaşları inşallah devam edecekler." diye konuştu.

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti... - Resim : 3

"ONLARI SEVİNDİRMEYECEĞİM"

Törende şehidin annesi Hatice, kız kardeşi Rümeysa ve ağabeyi Harun Durhan da baba Halil Durhan gibi metanetli duruşlarıyla dikkati çekti.

Ağabeyi Fatih'in askeri kamuflajını giyen Rümeysa Durhan da şehidin naaşı taşınırken asker selamı verdi.

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti... - Resim : 4

Rümeysa Durhan, "Beni beyazlar içinde göremedin ağabey, onları sevindirmeyeceğim, onları güldürmeyeceğim." dedi.

Törene Manisa Valisi Ahmet Deniz, şehidin yakınların, Manisa milletvekilleri Mehmet Ali Özkan, Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Soma Kaymakamı Fatih Akkaya, Soma Belediye Başkanı Ali Tulup, İlçe Jandarma Komutanı Oruç Fevzi Kara, İlçe Emniyet Müdürü Umut Er ve diğer ilgililer hazır bulundu.

"Oğlumun düğününe hoş geldiniz" İmam baba şehit oğluna böyle veda etti... ile ilgili etiketler Şehit İmam Kuzey Irak Hakurk cenaze Fatih Durhan halil durhan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.