Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı

Bir yıllık meme kanseri tedavisinin ardından Show TV'de ekrana gelen “Oğlum” dizisinde hayat verdiği 'Pedagog Demet' karakteriyle yeniden izleyici karşısına çıkan oyuncu Canan Ergüder zor günleri geride bıraktı. 44 yaşındaki oyuncu tedavi sürecini ve hastalığın hayata bakışını nasıl değiştirdiğini anlattı. Ergüder, saçlarının artık daha kıvırcık ve koyu renkte çıktığını söylerken, rol aldığı Oğlum dizisinin senaryosunu ilk okuduğunda gözyaşlarına boğulduğunu itiraf etti.

Show TV’nin Ay Yapım imzalı Oğlum dizisinde, Songül Öden, Nihal Yalçın, Feyyaz Duman, Timur Acar, Serhat Teoman, Kubilay Aka gibi isimlerle başrolü paylaşan oyuncu Canan Ergüder özel hayatıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu. Dizide sert bir hikâyenin umut veren kişisi pedagog Demet’i canlandıran ve “Tipim bambaşka, rengim bambaşka, stilim bambaşka, müteşekkirim bu role” diyen Canan Ergüder, Milliyet Sanat’ın Mart 2022 sayısında Ayın Söyleşisi için Asu Maro’nun konuğu oldu. Ergüder, yakalandığı meme kanserini ise “Kendini yok saymanla ilgili bir hastalık” olarak tarif etti ve bu süreçte, kendisine daha fazla değer vermesi gerektiğinin farkına vardığını anlattı.

 Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı

''OĞLUM'UN SENARYOSUNU AĞLAYARAK OKUDUM''

Nisan 2021’de, bir anda kendisine meme kanseri teşhisi konduğunu açıklayan ve o dönem rol aldığı Menajerimi Ara dizisinden ayrılan Canan Ergüder, tam bir yıl aradan sonra tedavisinin bittiği yerden ekran macerasına yeniden başladı. Show TV’de yayınlanan “Oğlum” dizisinin pedagog Demet’i; “hikâyenin umut tarafı” olarak kısacık saçları, çocuksu enerjisiyle izleyici karşına çıkan Ergüder, hastalığın ardından işine nasıl döndüğünü anlatırken senaryoyu ağlayarak okuduğunu söylüyor ve “O kadar samimi ve değişik buldum ki oynamak istedim” diyor.

Başarılı oyuncu, dizinin hem oyuncu hem de teknik kadrosuyla çalışmaktan duyduğu mutluluğu da sıklıkla dile getiriyor.

“Oğlum” dizisinin izlemesi oldukça zorlayıcı bir konusu olduğunu kabul eden Canan Ergüder “Birinci bölüm itibarıyla çocuk cinayeti üzerine kurulu bir konu, zor olabilir bunu kabul etmek. Ama olay bu acıyla nasıl yaşanılacak hikâyesi” diyor ve dizinin konuya dair birçok önemli soru sorduğunu vurguluyor.

Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı - Resim : 2

''ELEŞTİRİYE DAHA AÇIĞIM''

Yoğun ve zor bir tedavi sürecinden geçtiğini anlatan güzel oyuncu, hastalığın hayata bakışını nasıl değiştirdiğini ise şu sözlerle anlatıyor: “Daha sabırlıyım, daha az panik oluyorum. Panik olsam bile kendimi yatıştırma ve kabul çok çabuk geliyor. Eleştiriye daha açığım ilginç bir şekilde. Reaktif olmamaya özen gösteriyorum. Kendimi olduğum gibi kabul edebilmek adına çalışmalar yaptım. Kendi hatalarımı sorguladım. Ben ne yapıyorum da bu böyle oluyor, bunu sorguluyorum. Çünkü tek kontrol edebileceğim şey bu hayatta.”

Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı - Resim : 3


''KENDİME DE BAKIYORUM ARTIK''

Kanserin, kendini yok saymakla ilgili bir hastalık olduğunu söyleyen Ergüder, “Kendime daha fazla değer vermem gerektiğini gördüm. Bu çocuğumla olan ilişkim için de geçerli. Çok fedakâr oluyorsun, kendinden bir sürü şeyler feda ediyorsun, biraz kendini yok saymaya başlıyorsun bir süre sonra. Kendime de bakıyorum artık. Elbette bir anneyim neticede, çocuğuma fedakârlık yapıyorum ama kendi yapmak istediğim şeyleri de yapıyorum. Mesela çalışmak” diyor.

Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı - Resim : 4

''SAÇLARIM DAHA KIVIRCIK VE KOYU ÇIKIYOR''

Saçlarının tedaviden sonra daha koyu ve kıvırcık çıkmaya başladığını ve çok hızlı uzadığını anlatan Canan Ergüder sözlerine “Kıvırcığı çok göremiyorsunuz çünkü devamlı kesiliyor şu an saçlarım. Demet için bu saçı seçtik. Çocuksuluğunu göstermek adına hoş bir saç stili olduğuna karar verdik ve dizilerde hiç görülen bir saç stili değil kadınlarda. O yüzden son derece mutluyum, bir yeniliğe daha imza attığım için. Tipim bambaşka, rengim bambaşka, stilim bambaşka, müteşekkirim bu role” diye devam ediyor.

 

Oğlum'un Demet'i Canan Ergüder kanserle mücadele sürecini anlattı ile ilgili etiketler Canan Ergüder Meme Kanseri Oğlum dizisi pedagog Demet
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.