OG futbolda ne anlama geliyor? Own Goals nedir?

EURO 2020'nin başlaması ile birlikte televizyon ekranlarında sıklıkla karşılaşılan OG terimi taraftarın merak konusu oldu. Futbolda birçok insanın bilmediği terimler bulunur. Own Goals de onlardan biridir. Peki own goals nedir?

Own Goals nedir, own goals futbolda ne anlama geliyor? EURO 2020 ile birlikte maçlarda yaşanan talihsizlikler de konuşuluyor. Yabancı kanallar üzerinden turnuvayı takip eden fıtbolseverlerin merak ettiği own goals terimini sizler için araştırdık. 

OWN GOALS NEDİR? OG FUTBOLDA NE ANLAMA GELİYOR?

Futbolda OG, İngilizce olan Own Goals kelimesinin kısaltmasıdır.

Own Goals'ın Türkçe anlamı ise "Kendi kalesine attığı gol" anlamına gelmektedir.

Euro 2020 ile birlikte bu ifade sıklıkla televizyon ekranlarında karşımıza çıkıyor.

Bunun yanında futbolda birçok insanın bilmediği birçok terim bulunmaktadır.

İşte futbol terimlerinden bazıları:

Asist Nedir?

Bir oyuncunun takımına üstünlük sağlaması için takım arkadaşına verdiği, gol vuruşundan önceki son pasa asist denir. Eğer gol pası başarısızlıkla sonuçlanırsa, verilen pas asist olarak kabul edilmez.

Aşırtma Nedir?

Bir oyuncunun topu havalandırarak kaleye ya da takım arkadaşlarına ulaştırması aşırtma olarak adlandırılır. Oyuncu topun dibine girer ve yumuşak bir vuruş yapar. Rakip takımın kalecisinin önde olmasını fırsat bilerek aşırtma vuruşu yapan oyuncu, topu kalecinin ulaşamayacağı bir yüksekliğe çıkararak golü bulabilir. Ancak bir vuruşun aşırtma olması için doğrudan kalenin ve kalecinin hedeflenmesi şart değildir. Aşırtma yalnızca pas vermek için de kullanılabilir.

Aut Nedir?

Topun hücum eden takımın oyuncuları tarafından kale çizgisi dışına atılması ya da topun oyun dışı kalması aut olarak tanımlanır.

OG futbolda ne anlama geliyor? Own Goals nedir? ile ilgili etiketler futbol og futbolda ne anlama geliyor own goals nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.