Ofsayt ayak mı vücut mu? Ofsaytta kol sayılır mı? kol ofsayt olur mu?

Futbolun en önemli kurallarından biri de ofsayttır. Birçok maçta gol iptaline neden olan ofsaytta kol sayılır mı ya da ofsaytta ayak mı vücut mu sayılıyor? Taraftarlar için araştırdık.

Ofsaytta ayak mı vücuttu mu ya da ofsaytta kol sayılır mı soruları, taraftarların kafasını karıştıran durumlardan biridir. Birçok tartışmanın nedeni de ofsayt kuralının açık bilinmeyişinden ileri gelir.

OFSAYTTA KOL SAYILIR MI?

Oyun kurallarında yapılan değişiklikleri ülke federasyonlarına gönderen FIFA, ofsayt kuralını da yeniden tanımladı. Baş, vücut ve ayakların, rakip kaleye daha yakın olması avantaj olarak değerlendirilirken, kolların ileride olması ofsayt olarak tanımlanmadı.

KOLLAR HARİÇ

FIFA Genel Sekreteri Urs Lins imzasıyla ülke federasyonlarına gönderilen 968 nolu sirkülere göre, ofsaytın tanımı, “Ofsayt pozisyonunun tanımında, 'rakibinin kale çizgisine yakın', kafasının, vücudunun veya ayağının herhangi bir bölümünün rakibin kale çizgisine toptan ve ikinci son rakipten daha yakın olduğu anlamına gelmektedir. Kollar bu tanıma katılmamıştır. Futbol baş, vücut ve ayaklarla oynanır. Eğer bunlar rakibin kale çizgisine yakınsa orda potansiyel bir avantaj vardır. Yalnızca kollar rakibin ilerisindeyse, kazanılacak bir avantaj yoktur” şeklinde yapıldı.

UEFA ofsayt kuralını değiştiriyor! 12 cm esneklik - Haberler

HERTÜRLÜ YAKALAMA FAUL

Oyun kurallarında yapılan değişiklikle, “Fauller ve Kötü Davranış” başlıklı 12. kuralda, eskiden “Rakibin güvenliğini tehlikeye atan arkadan yakalama ciddi faul olarak cezalandırılmalıdır” şeklindeki metin, “Rakibin güvenliğini tehlikeye atan yakalama faul olarak cezalandırılmalıdır” şeklinde değiştirilerek kapsamı genişletildi ve her türlü “yakalamanın” faul olacağı hükmü getirildi.

Ofsayt ayak mı vücut mu? Ofsaytta kol sayılır mı? kol ofsayt olur mu? ile ilgili etiketler futbol ofsaytta kol sayılır mı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.