"Öfkeli Genç Türkler"e "Vicdanlı Genç Türkler"den yanıt

Mülteci polemiği İstanbul'da "pankart savaşları" başlattı... Önce ”Öfkeli Genç Türkler”in sığınmacı karşıtı pankartı, ardından da "Vicdanlı Genç Türkler"in bu pankarta verdiği karşılık gündem oldu... Peki kim bu "gençler" ve arkalarında kim ya da kimler var....

Türkiye'de son günlerde mülteciler üzerinden sürdürülen tartışmayla ilgili çarpıcı gelişmeler yaşanıyor.

Türk vatandaşları ile sığınmacı grupları karşı karşıya getirme amacıyla hem medyanın belli bir kesiminde, hem de bazı siyasetçiler vasıtasıyla algı operasyonları yürütüldüğü gözleniyor.

Bu manipülasyonlar nedeniyle zaman zaman istenmeyen gerginlikler ve sokak olayları da yaşanıyor.

Birkaç gün içinde peş peşe benzer olayların gündeme gelmesi dikkat çekerken önceki gün İstanbul’un çeşitli noktalarına, Türkiye'ye sığınan mültecilere tepki olarak ‘Hudut Namustur’ yazılı pankart asan 6 üniversiteli genç gözaltına alındı.

”Öfkeli Genç Türkler” imzalı pankartı astıkları belirlenen Semir Y., Ahmet Ç., Ersin A., Mert G., Yavuz A. ve Hüseyin B. isimli üniversite öğrencileri emniyette ifade verdikten sonra adliyeye sevk edildi.

İfadeleri alınan gençlerin tamamı, haklarında yurt dışı çıkış yasağı konularak savcılıktan serbest bırakıldı.

"Öfkeli Genç Türkler"e "Vicdanlı Genç Türkler"den yanıt

ARKALARINDA İYİ PARTİ Mİ VAR?

Diğer yandan şahısların savcılık sorguları sürerken, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun şüphelilere destek olmak amacıyla adliyeye geldi.

Ayrıca, 6 şahıs hakkında sosyal medyada destek amacıyla ilk paylaşım yapan isimlerin İYİ Parti yöneticileri olması da dikkatlerden kaçmadı.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da, “HUDUT NAMUSTUR yazan öfkeli genç Türkler gözaltında. Hudut namus değil midir? Bunu yazanlar genç değil midir? Türk değil midir? Ve sınırların delik deşik edilmesine öfkelenmemeleri mi gerekiyor?” ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

ÖFKELİ GENÇ TÜRKLERE, VİCDANLI GENÇ TÜRKLERDEN YANIT VAR...

Bu olayın ardından dün yine İstanbul sokaklarında ilginç görüntüler yer aldı.

"Öfkeli Genç Türkler"e "Vicdanlı Genç Türkler"den yanıt - Resim : 2

Kentin çeşitli noktalarında ”Öfkeli Genç Türkler” imzalı pankarta yanıt veren yeni pankartlar görüntülendi.

"Vicdanlı Genç Türkler" imzalı bu pankartlarda ise "Provakatörlük namussuzluktur.." sloganı bulunduğu görüldü.

"Öfkeli Genç Türkler"e "Vicdanlı Genç Türkler"den yanıt ile ilgili etiketler Mülteci Sığınmacı İYİ Parti Öfkeli Genç Türkler Vicdanlı Genç Türkler
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.