OECD İstanbul Merkezi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, OECD'nin İstanbul Ofisi'nin açılışına video mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "OECD'nin İstanbul merkezi vasıtasıyla teşkilatın Ortadoğu dahil geniş coğrafyaya yönelik çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, OECD İstanbul Merkezi'nin açılış törenine video konferans yöntemiyle katıldı.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

OECD'nin İstanbul merkezi vasıtasıyla teşkilatın Ortadoğu dahil geniş coğrafyaya yönelik çalışmalarına daha fazla katkıda bulunma fırsatı yakalayacağız. Salgın var olan küresel durgunluğun daha da derinleşmesine yol açtı. Toplumdaki adaletsizliğin de arttığını gördük. OECD hem salgınla mücadelede hem de sorunların çözümünde ön almıştır.

"YATIRIM İLİŞKİLERİ GÜÇLENECEK"

BM ve bağlı kuruluşlarıyla G-20 Dünya Ticaret Örgütü dahil diğer örgütlerle etkin işbirliği sergilemiştir. Bu süreçte İstanbul merkezi üye olmayan ülkelerle ticaret ve yatırım ilişkilerinin güçlendirilmesi hususunda gayret gösterecektir. Merkezin OECD'nin çalışmalarında gerçek anlamda merkezi bir rol üstlenmesini temenni ediyoruz. Paris ile iletişim halinde çok geniş bir alanda hizmet sunmasını bekliyoruz.

 

OECD İstanbul Merkezi açılıyor! ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Erdoğan Dünya Ticaret Örgütü oecd
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.