Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı

Müzisyen Petra Nachtmanova'nın, sırtında sazı ile kendisini keşfetmek için Berlin’den başlayarak Anadolu’dan Horasan’a kadar uzanan haftalarca süren yolculuğunu konu olan 'Saz' belgesi, dün popüler video izleme ve paylaşma platformu YouTube'da yayınlandı. Nachtmanova’nın müzikal yolculuğunu anlatan “Saz”, 7 Ağustos’tan itibaren BluTV’de gösterimde olacak.

Yönetmen Stephan Talneau’nun, Petra Nachtmanova’nın müzikal yolculuğunu bir yol belgeseli haline getirdiği “Saz” filmi, 38. İstanbul Film Festivali’nde yaptığı dünya prömiyerinin ardından şimdi BluTV’de seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. “Saz”, 7 Ağustos’tan itibaren BluTV’de gösterimde olacak.

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı

7 ÜLKE GEZDİ, SEKİZ DİL BİLİYOR

Avusturya’da Leh bir anne ile Çek bir babanın kızı olarak dünyaya gelen ve Türkçe dahil sekiz dili çok iyi derecede konuşan Berlinli müzisyen Petra Nachtmanova, saz çalan az sayıdaki Batı Avrupalı müzisyenlerden biri.

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı - Resim : 2

2 bin yıldır kuşakları bir araya getiren sazın, yüzyıllardır nasıl hâlâ birçok kültürün kalbinde yer aldığını öğrenmek isteyen Nachtmanova, Berlin’den yola çıkıp yedi ülke, 10 bin kilometre aşarak sazın doğum yeri Horasan’a gidiyor.

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı - Resim : 3

SAZ'IN KÖKENLERİNİ ARAMAK İÇİN YOLCULUĞA ÇIKTI

Berlin Humboldt Üniversitesi’nde Orta Asya üzerine eğitimini sürdüren Petra Nachtmanova, Türk göçmenlerin 50 yıl önce Almanya’ya getirdiği ve hâlâ ilk günkü gibi tutkuyla yaşatılan köklü saz geleneği ile Kreuzberg’de tanışıyor.

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı - Resim : 4

Aylar süren araştırmaları sırasında, zamanı ve sınırları aşmış bu çalgıya dair yüzlerce soruyla karşılaşan müzisyen, bu telli çalgının efsanevi kökenlerini aramak için sırtında sazıyla hayatının yolculuğuna çıkıyor.

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı - Resim : 5

Ödüllü 'Saz' belgeseli YouTube'da yayınlandı ile ilgili etiketler BluTV YouTube saz saz belgeseli ödüllü belgesel bağlama Petra Nachtmanova
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.