Ödüllü film 'Dolunay Olduğu Gece' TRT 2'de izleyiciyle buluşacak!

30 Kasım 2019 tarihinde Tallin Siyah Geceler Film Festivali'nde İranlı yönetmen Nergiz Abyar'ın ''Dolunay Olduğu Gece'' adlı filmi en iyi film ödülünü kazanmıştı. Ödüllü film 28 Temmuz'da TRT2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.  

Yönetmenliğini Nergiz Abyar yaptığı film, ilk gösteriminde Estonya’da 500 seyirci ile buluşmuştu. Filmin yönetmeni  Abyar daha önce Nefes isimli sinema filmi ile Talin Festivaline katılarak en iyi yönetmen ödülünü de kazanmıştı.

PEK ÇOK ÖDÜL ALDI

Abyar bundan önce Nefes adlı filmiyle aynı festivalın 20. Döneminde en iyi yönetmen ödülünü kazanmayı başarmıştı. Murtaza İsfahanı ve Nergis Abyar tarafından yazarlığı ve muhammedhüseyin Kaseminin yapımcılığıyla 'Dolunay Olduğu Gece' filmi ilk kez 37. Fecr Film Festivalinde ekrana çıkmış ve 13 dalda adaylığıyla 6 en iyi film, en iyi yönetmen,en iyi erkek başrolü,en iyi kadın başrolü,en iyi kadın yardımcı aktör, en iyi makyaj ödüllerini almaya başarmıştı.

Ödüllü film 'Dolunay Olduğu Gece' TRT 2'de izleyiciyle buluşacak!

'DOLUNAY OLDUĞU GECE' KONUSU VE OYUNCU KADROSU

Film Tahran varoş semtlerinde yaşayan ve başka bir şehirden bir adama aşık olması ve kızın bazi nedenlerden dolayı irandan gitmesi gerektiğini anlatıyor. Filmin oyuncuları arasında, İlnaz Şakerdust, Huten Şekiba,Feerişte Sadr Urefayi, Şebnem Mukaddemi ve Armin Rahimiyan yer alıyor.

TRT 2 EKRANLARINDA İZLEYİCİYLE BULUŞACAK

Tallin Siyah Geceler Film Festivali'nde en iyi film ödülünü kazanan 'Dolunay Olduğu Gece' filmi, 28 Temmuz 2020 tarihinde TRT 2 ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Ödüllü film 'Dolunay Olduğu Gece' TRT 2'de izleyiciyle buluşacak! ile ilgili etiketler TRT 2 film Dolunay Olduğu Gece When the moon was full
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.